Lucia Lauková Správy

Mário Dinga novým riaditeľom Agrokomplexu: Výstavisku šéfuje od začiatku mesiaca

Na riaditeľskej stoličke štátneho podniku Agrokomplex už sedí rodák z Nitry Mário Dinga. Do funkcie bol vymenovaný na začiatku augusta.

Ilustračný obrázok k článku Mário Dinga novým riaditeľom Agrokomplexu: Výstavisku šéfuje od začiatku mesiaca
Zdroj: TASR/Agrokomplex

Riaditeľom štátneho podniku Agrokomplex sa stal Mário Dinga. Do funkcie bol oficiálne vymenovaný 1. augusta 2016 o 10.00 hod. Ako informuje Agrokomplex na svojom webe, vymenovanie bolo vykonané za prítomnosti riaditeľa odboru obchodnej politiky Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ing. Ivana Višňovského. Jozef Muzika, ktorý dočasne prevzal vedenie nitrianskeho výstaviska, nastúpil do funkcie výrobno-technického námestníka.

Výberové konanie

Výberové konanie na nového riaditeľa sa konalo 19. júla. Mário Dinga z neho vyšiel spomedzi štyroch uchádzačov víťazne. „Pán Dinga preukázal nielen kvalitné znalosti z oblasti práva, riadenia a manažérske skúsenosti, ale predstavil aj víziu a stratégiu rozvoja, ktorá posúva Agrokomplex smerom k modernému výstavníctvu 21. storočia. Verím, že pre Agrokomplex bude prínosom a posunie ho na úroveň európskych výstavísk,“ povedal Jaroslav Regec, vedúci služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Môže vás zaujímať: Ministerka G. Matečná odvolala riaditeľa Agrokomplexu: Vyhlásia výberové konanie

Politická minulosť

Mário Dinga pochádza z Nitry. Pôsobil v oblasti práva i v stavebníctve a má manažérske skúsenosti zo súkromného sektora. V rokoch 2001 až 2005 bol poslancom Nitrianskeho samosprávneho kraja a predsedom komisie Sociálnej pomoci a členom Finančnej komisie NSK.

Môže vás zaujímať: Agrokomplex bude mať nového riaditeľa: Pozrite sa, kto získal lukratívny flek

V roku 2010 sa o vaše hlasy uchádzal Mário Dinga vo voľbách na primátora mesta Nitra. Ako nezávislý kandidát vtedy získal 149 hlasov. Práve bilboardy, ktoré boli súčasťou jeho kampane na primátora, poškodili vandali pokreslením. V snahe začleniť sa do politiky pokračoval ďalej. Ako nezávislý kandidát, za Zobor a Dražovce, sa zapojil v roku 2014 aj do boja o kreslo na získanie poslaneckého kresla v nitrianskom mestskom parlamente. Meno Mário Dinga sa v roku 2016 objavilo na kandidátke strany SNS v marcových parlamentných voľbách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM