Lucia Lauková Šport Iné športy

Majsterka Slovenska Xénia Kilianová z Nitry: Čaká ju obhajoba titulu z viacboja

Našu slovenskú jednotkou v modernej gymnastike, Xéniu Kilianovú (na snímke vpravo) z Nitry čaká obhajoba vlaňajšieho majstrovského titulu. Štartovať by mohla aj na svetovej univerziáde a majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Majsterka Slovenska Xénia Kilianová z Nitry: Čaká ju obhajoba titulu z viacboja
Zdroj: TASR

Slovenské moderné gymnastky čaká v roku 2017 bohatý program podujatí. Najlepšie by sa mali predstaviť na európskom šampionáte, svetovej univerziáde i na majstrovstvách sve­ta.

Obhajoba titulu

Slovenskou jednotkou v modernej gymnastike je Xénia Kilianová. Dvadsaťročná členka tímu ŠK SOG Nitra bude na víkendovom domácom šampionáte obhajovať vlaňajší titul z viacboja. „Na majstrovstvách Slovenska a Česka chcem zabojovať s cieľom obhájiť titul. V sobotu chcem uspieť vo viacboji, v nedeľu sú na programe jednotlivé náčinia. Aj tam sa pokúsim zacvičiť čo najlepšie. Čo sa týka medzinárodných podujatí ako ME, univerziáda alebo MS, tam nemám konkrétne ciele čo sa týka umiestnenia. Všade, kde budem štartovať, chcem predviesť svoj najlepší výkon,“ povedala Kilianová.

Medzinárodné súťaže

Svetová letná univerziáda (19. – 30. augusta na Taiwane) a MS v modernej gymnastike (27. septembra – 9. októbra v Kanade) sa uskutočnia v krátkom časovom slede, preto o štarte Sloveniek na oboch podujatiach ešte nie je rozhodnuté. „Uvidíme, ako to dopadne. Rada by som štartovala na oboch súťažiach,“ dodala Kilianová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM