Lucia Lauková Správy

Ľudia sa báli o teliatko v mestskom parku: Zvieratá na Sihoti prezrel veterinár

Návštevníkom mestského parku v Nitre sa nepozdával zdravotný jedného zo zvierat. Teliatko dokonca začali prikrmovať. Zvieratá už prezrel veterinár.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa báli o teliatko v mestskom parku: Zvieratá na Sihoti prezrel veterinár
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia prostredníctvom socialnych sietí upozornili na zdravotný stav teliatka v mestskom parku na Sihoti. Podľa vyjadrení návštevníkov parku sa im zdalo teliatko príliš chudé. Ako nás informoval Pavol Jakubčin vedúci Odboru komunálnych činností a životného prostredia v Nitre, zdravotný stav zvierat mal preveriť veterinár v pondelok 28. novembra.

O výsledku veterinárnej preihliadky nás informoval referent poľnohospodárstva Jozef Stančík. „Zvieratá v Mestskom parku sú momentálne v dobrom zdravotnom stave, napriek medializovaným pripomienkam laickej verejnosti. Potvrdil to zmluvný veterinárny lekár MVDr. Palatický 28. novembra 2016,“ uviedol Jozef Stančík.

Zdravotný stav zvierat v nitrianskom mestskom parku nebol riešený po prvýkrát. Občania v marci tohto roku upovedomili aj Slobodu zvierat. Ani vtedy však nebola zanedbaná starostilosť tak ako si mnohí myslelli.

Prečo sa tentokrát mohli ľudia obávať o zdravotný stav teliatka, objasnil Jozef Stančík. „Čo sa týka teliatka, je to holštínske plemeno, ktoré je vyšľachtené na mliečnu produkciu a nebude sa (ani v dospelosti) vyznačovať mäsitou stavbou tela, preto aj „vyčnievajúce“ kosti na zadku sú u tohto plemena prirodzené," dodal Jozef Stančík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM