Futbal

Ľubomír Moravčík o svojom konci v Nitre: Vyhodili ma ako prašivého psa!

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Moravčík sa v rozhovore pre denník Nový Čas vyjadril, že je za predčasné ukončenie tejto sezóny Fortuna ligy.

Ilustračný obrázok k článku Ľubomír Moravčík o svojom konci v Nitre: Vyhodili ma ako prašivého psa!
12
Galéria
Zdroj: TASR

Najlepší futbalista SR za rok 2001 sa tiež vrátil k odchodu z FC Nitra, z ktorého ako 25-ročný odišiel za legionárskym chlebíkom do Saint-Étienne.

„Minulý mesiac som dostal od ukrajinských majiteľov výpoveď. Keďže prišla koronakríza a kvôli nej sa nehrá ani netrénuje, aj tak by som bol bez práce. Asi nie som na Slovensku stvorený pre futbal. Prišli nejakí Ukrajinci a poslali ma preč ako prvého. Potom pozvali na zápas Panenku, aby potešili divákov. To mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Tondu uznávam, je to svetová hviezda. Na jednej strane si niekoho vážia a na druhej mňa vyhodia ako prašivého psa. To sú pre mňa nepochopiteľné veci. Už som na ne zvyknutý. Doma nie je nikto prorokom,“ povedal 54-ročný Moravčík.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Bývalý hráč Bastie, Celticu Glasgow či Duisburgu je zásadne proti dohraniu prerušenej Fortuna ligy.

„Ja by som ukončil ročník, vyhlásil majstra a zostupujúceho. Vybavená vec. Ako to chcú dohrávať? Hráči budú bez poriadneho tréningu pomaly dva mesiace. Po individuálnej príprave musí prísť aj kolektívna. Kedy to chcú stihnúť? Nedajbože sa rozbehne liga a situácia sa zhorší. Čo potom? Ja by som neriskoval. V televízii to aj tak sleduje minimum ľudí,“ citoval ho Nový Čas.

Bývalý kouč Ružomberka, Zlatých Moraviec aj SR 16 si myslí, že slovenský futbal smeruje k horšiemu: „Mám pocit, že polovica klubov prejde na poloprofesionálny systém. Hráči 5–6 klubov budú chodiť do roboty a ostanú 3–4 profesionálne tímy. Mám veľký strach o náš futbal. Predstava, že niekto bude hrať za 500–600 eur, je smiešna. Možno takí, ktorí by si tak chceli čosi privyrobiť, ale žiť z toho sa nedá. Ak dnes hráč nezarobí aspoň 2000 eur mesačne, tak nemá význam hrať futbal.“

Foto: ilustračné

Ľubomír Moravčík
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM