Lucia Lauková Kultúra

Letné kino na Nitrianskom hrade: Na tieto filmy pod hviezdami sa môžete tešiť

Súčasťou letného programu na Nitrianskom hrade bude aj premietanie filmov. Tešiť sa môžete na filmovú klasiku i na taliansku a českú komédiu.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino na Nitrianskom hrade: Na tieto filmy pod hviezdami sa môžete tešiť
Foto: Rastislav Búgel

Nadšenci premietaní pod holým nebom si v Nitre aj tento rok prídu na svoje. Gotická priekopa v areáli Nitrianskeho hradu bude aj tento rok dejiskom letného kina. Tešiť sa môžete na 5 filmov. Premietanie sa začína vždy o 21.00 hodine. Vstupné stojí 2 eurá.

Letné kino na Nitrianskom hrade otvorí v piatok 12. júla nové spracovanie filmu Zrodila sa hviezda v hlavných úlohách s dvojicou Bradley Cooper a Lady Gaga.

Okrem toho sa môžete tešiť na komédiu z dielne našich českých susedov. Drámu z prostredia dnešného Libanonu, ktorá ohromila na filmovom festivale v Cannes. Na záver nebude chýbať trochu klasiky v podobe kultovej snímky Rebel bez príčiny a filmové leto na hrade zakončí temperamentná talianska komédia Manžela a manželka.

PROGRAM LETNÉHO KINA NA HRADE

Zrodila sa hviezda

12. júla o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

  • Dráma / hudobný – 136 min – USA – 2018. Film, ktorý spôsobil ošiaľ, má v hlavných úlohách hviezdne obsadenie. V novom spracovaní romantickej drámy sa ostrieľaný muzikant Jacksom Maine (Bradley Cooper) zamiluje do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Tá už svoj veľký sen o kariére vzdala, pokiaľ ju Jack počas svojho megakoncertu neprinúti vyjsť na pódium. Film je popretkávaný piesňami, z ktorých viaceré sa stali hitmi. Vstupné 2 eurá.

Instalater z Tuchlovic

19. júla o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

  • Komédia – 85 min – Česká republika – 2016 – od 12 rokov. 40-ročný Luboš je zručný, no svojrázny inštalatér. Do práce jazdí na bicykli, mobil nemá. Voľný čas trávi s kamarátmi a všetko zaňho vybavuje matka. Jeho pokusy o známosť končia fiaskom a mama sa márne snaží, aby si konečne našiel partnerku. Jednoduchý príbeh, ktorý za odľahčenými scénami ukrýva veľkú hĺbku. Vstupné 2 eurá.

Kafarnaum

26. júla o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

  • Dráma – 120 min – Libanon, Francúzsko, USA – 2018 – od 15 rokov. Príbeh dvanásťročného chlapca, ktorý zažaluje svojich rodičov za to, že mu dali život. Film na festivale v Cannes ohromil divákov i porotu vyhroteným svedectvom o extrémnych podmienkach života v dnešnom Libanone pohľadom malého dieťaťa. Vstupné 2 eurá.

Rebel bez príčiny

16. augusta o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

  • Dráma/Romantický – 107 min – USA – 1955. Filmová klasika. Herecký koncert v podaní slávneho Jamesa Deana. V jednej z jeho najvýraznejších filmových úloh sa nám predstaví ako Jim Stark, nový chlapec v meste, ktorého samota, frustrácia a zlosť privedie až na zločinecké chodníčky. Film sa právom radí medzi 100 najlepších amerických filmov všetkých čias. Vstupné 2 eurá.

Manžel a manželka

30. augusta o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

  • Romantická komédia – 100 min – Taliansko – 2017. Temperamentná talianska komédia o manželskom páre, ktorý sa po dlhých rokoch spolu ocitá v kríze a smeruje k rozvodu. Po nevydarenom experimente sa však manželia prebudia v tele toho druhého. Pomôže im táto neobvyklá situácia zachrániť manželstvo? Vstupné 2 eurá.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM