Lucia Lauková Kultúra

Ľadové medvede z celého Slovenska sa stretnú v Nitre: Pomôžu malej Sabinke

Otužilci z celého Slovenska sa stretnú v Nitre. Ľadové medvede si pripravili okrem zimného plávania aj zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové medvede z celého Slovenska sa stretnú v Nitre: Pomôžu malej Sabinke
Foto: Rastislav Búgel

Ľadové medvede spod Zobora v spolupráci so Slovenským rybárskym zväzom Nitra organizujú 7. ročník Zimného plávania v jazere Veľká Hangócka v nitrianskom parku na Sihoti. Otužili z celého Slovenska sa stretnú v Nitre 15. januára o 13.30 h. Pripravený je zaujímavý program.

Hudba aj rozhovory

Moderovať podujatie bude Dominika Titková, do tanca zahrá country skupina Do lesa a z lesa von. „Plánujeme rozhovory s našimi nitrianskymi otužilcami, ktorí boli v marci reprezentovať Slovensko a Nitru na majstrovstvách sveta v zimnom plávaní na Sibíri,“ povedal jeden z organizátorov akcie Marek Pozdech.

Zbierka pre Sabinku

Aj tento ročník bude mať dobročinný rozmer. „Rovnako tak by sme mali na pódiu privítať trojročnú Sabinku Fajnorovú s mamou. Je to dievčatko, ktoré nám veľmi prirástlo k srdcu a po roku opät pre ňu budeme robiť finančnú zbierku alebo ľudia môžu pomôcť aj plastovými vrchnáčikmi, ktoré je možné priniesť od 12.00 hodiny do PKO alebo rovno k jazeru do parku,“ uviedol Marek Pozdech.

Otužilci z celého Slovenska

Počet otužilcov, ktorí zavítajú do nitrianskeho jazera zatiaľ Marek Pozdech nevedel určiť. „Pozvánky sa budú posielať teraz pred Vianocami a predbežný termín prihlásenia je týždeň pred akciou. Takže vtedy by sme mali vedieť plus-mínus počet ľudí. Ale tešíme sa, že záujem je naozaj z každého kúta Slovenska, takže to bude pravá celoslovenská akcia,“ doplnil Marek Pozdech.

Foto: ilustračné

Zdroj: Ľadové medvede spod Zobora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM