Správy

Kruté následky pandémie: Nitrianska nemocnica má už vyše 50 obetí koronavírusu

Nie každý život sa napriek úsiliu lekárov podarí zachrániť. Pľúcnej forme ochorenia Covid-19 podľahli v nitrianskej nemocnici už desiatky pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Kruté následky pandémie: Nitrianska nemocnica má už vyše 50 obetí koronavírusu
6
Galéria
Zdroj: FN Nitra

Úmrtia na pľúcnu formu Covid-19 hlásia slovenské nemocnice takmer denne. Len za štvrtok 10. decembra pribudlo 18 takýchto úmrtí. Od začiatku pandémie je to už 1 122 obetí.

Zázračný liek na toto ochorenie zatiaľ neexistuje, a tak desiatky prevažne starších pacientov prehrali svoj boj s novým koronavírusom aj vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

„Celkovo evidujeme 51 úmrtí na pľúcnu formu Covid-19, z toho 29 mužov a 22 žien. Vekový priemer je 71,5 roka,“ informovala nás o tom Erika Kováčiková z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Iné príčiny

U ďalších 11 úmrtí pacientov s pozitívnych testom na Covid-19 sa ako príčina nepreukázal nový koronavírus. Išlo o 6 žien a 5 mužov, ktorí podľa Kováčikovej zomreli z iných príčin. Vekový priemer v tejto skupine pacientov bol 79,5 roka. Údaje sú k 10. decembru 2020.

Situácia v nemocnici

K 11. decembru bolo vo Fakultnej nemocnici v Nitre hospitalizovaných 80 pozitívnych pacientov a dvaja s podozrením na Covid-19. „Na JIS je hospitalizovaných 7 pacientov a na umelej pľúcnej ventilácii 3 pacienti,“ uviedla hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec.

Štatistiku s počtom vyliečených hospitalizovaných pacientov s pozitívnym testom na Covid-19 nemocnica podľa hovorkyne nevedie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Covid ARO v nemocnici v Nitre
6
Galéria
Zdroj: FN Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM