Kultúra

Kráľovská Nitra, vinobranie aj Nitránsky rínek: Takýto bude SEPTEMBER pod Zoborom

Letné prázdniny sa skončili, no zábava pokračuje. Pozrite si prehľad top septembrových podujatí, ktoré sa budú konať v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Kráľovská Nitra, vinobranie aj Nitránsky rínek: Takýto bude SEPTEMBER pod Zoborom
Zdroj: Rastislav Búgel

Kráľovská Nitra

1. septembra, od 10:00 do 19:00 Na Vŕšku

Vŕšok sa zmení na malé stredoveké mestečko s dobovým trhom a scénkami. Nitra si 1. septembra pripomenie 774. výročie udelenia výsad, vďaka ktorým získala status slobodného kráľovského mesta. Jej obyvatelia tak viac neboli podriadení žiadnemu zemepánovi a boli slobodní. Pripravený je celodenný program s rekonštrukciou dobového trhu a stredovekého života v meste.

Vidiek a Boban Marković Orkestar

1. septembra od 19:30 do 22:00, Nitriansky hrad

Tešiť sa môžete na viac ako dvojhodinový dvojkoncert Vidiečanov a najznámejšej balkánskej dychovky na čele s principálom Bobanom Markovićom. Podujatie je súčasťou Labyrint Fest Nitra.

17. Podzoborské vinobranie

3. septembra od 14:30, Svätoplukovo námestie

Program sa začne o 14.30 požehnaním plodov. Nasledovať bude slávnostné otvorenie a príhovory. Od 15.00 do 21.00 hodiny sa môžete tešiť na hudobné vystúpenia. Zahrajú a zaspievajú Hudobná skupina DIOS Lužianky, Hudobná skupina Žochári a zaspieva aj Pavol Laták.

Dožinková veselica

3. septembra od 16:00 na Dopravnom ihrisku Chrenová

Chrenová opäť ožije zábavným podujatím. Na Dopravnom ihrisku sa bude v sobotu, 3. septembra konať Dožinková veselica. Tešiť sa môžete na pestrý hudobný program, tombolu aj guláš. Podujatie sa začne o 16.00. Zábavu rozprúdi DJ Rado, ktorý zahrá šlágre. Po ňom vystúpia Chrenovskí raperi MBTMS. Od 18.00 do 19.30 h bude spievať šlágrová speváčka Janisa a od 20.00 do 22.00 hodiny sa môžete tešiť na koncert rockovej kapely ZEUS.

Koncert Aneta Langerová

3. septembra od 19:30 do 21:30, Nitriansky hrad

V rámci festivalu Labyrint Fest Nitra 2022 zavíta na Nitriansky hrad aj speváčka Aneta Langerová, kde odohrá koncert s kapelou a sláčikovým triom.

Koncert Olympic

4. septembra od 19:30 do 21:30, Nitriansky hrad

Tešiť sa na koncert v Nitre môžu aj fanúšikovia českej legendy Olympic. Svoje známe hity zahrá kapela už 4. septembra v rámci festivalu Labyrint na Nitrianskom hrade.

Koncert Tublatanka

5. septembra od 19:30 do 21:30, Nitriansky hrad

Labyrint Fest 2022 prinesie na Nitriansky hrad aj koncert slovenskej kapely Tublatanka. Ich známe hity si s Maťom Ďurindom budete môcť zaspievať 5. septembra.

Koncert Sima Magušinová

6. septembra od 18:30 do 20:30, Nitriansky hrad

Posledným koncertom festivalu Labyrint bude koncert speváčky Simy Magušinovej.

Campana Fest 2022

od 9. do 11. septembra, Svätoplukovo námestie a pešia zóna

Campana Batucada oslávi svoje štrnáste narodeniny. Organizátori pod Zobor pozvali takmer 300 účinkujúcich. Tešiť sa môžete na sprievod rôznych umelcov a mnohé vystúpenia na námestí. Pripravený bude aj pestrý program pre deti. Festival je pre všetkých návštevníkov zadarmo. Súčasťou festivalu bude exhibičné chodecké podujatie Acerola Grand Prix. Špeciálnymi hosťami budú olympijský víťaz v chôdzi na 50 km (Rio de Janeiro, 2016) Matej Tóth a najúspešnejší slovenský tréner olympijských víťazov Juraj Benčík.

To nie je všetko! Aká bude druhá polovica septembra, sa dozviete na ďalšej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM