Lucia Lauková Šport

Kraj ocenil najúspešnejších športovcov za rok 2017: Kto si odniesol cenu?

Športovci reprezentujúci Nitriansky kraj si prevzali ocenenie za svoje úspechy. Okrem jednotlivcov župa ocenila aj 13 športových, trénerov a ďalšie osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocenil najúspešnejších športovcov za rok 2017: Kto si odniesol cenu?
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) ocenil v stredu najúspešnejších športovcov za rok 2017. Z rúk predsedu NSK Milana Belicu si ocenenie prevzalo 23 jednotlivcov, 13 športových kolektívov, šesť trénerov a šesť osobností za ich celoživotný prínos pre šport.

Najúspešnejší športovec roka 2017

Najúspešnejším športovcom Nitrianskeho kraja za rok 2017 sa stal Stanislav Petrík z HBK Nitrianski rytieri. V roku 2017 získal titul Majster sveta, zároveň bol najužitočnejším hráčom a najlepším brankárom na Majstrovstvách sveta v roku 2017. Stanislav Petrík je jediný slovenský hokejbalista, ktorý počas svojej aktívnej kariéry získal štyri tituly majstra sveta a 16 titulov majstra Slovenska. Informuje o tom stránka Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Podpora športu

Ako vo svojom príhovore pripomenul Belica, oceňovanie športovcov, ktorí úspešne reprezentujú nielen NSK, ale v mnohých prípadoch aj Slovensko, je súčasťou aktivít, ktorými sa kraj snaží šport podporovať. „Okrem toho každý rok poskytujeme dotácie klubom i samosprávam v regióne na rôzne aktivity. Celkovo NSK vlani podporil 640 subjektov a na šport dal viac ako 770 000 eur,“ skonštatoval Belica.

Podľa jeho slov šport zohráva významnú úlohu v rámci celého Nitrianskeho kraja. „Pomáha rozvíjať amatérske a voľnočasové športovanie a zároveň vytvára podmienky na rozvoj talentov, ktoré nás reprezentujú doma i v zahraničí. Poďakovať musím aj vedeniu športových klubov aj pracovníkom v ich technickom zázemí, bez ktorých by ani tí najtalentovanejší reprezentanti nemohli podávať kvalitné výkony,“ dodal Belica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM