Lucia Lauková Správy Samospráva

Kraj ocení inovatívne firmy a organizácie: Prihlásiť sa môžete do konca júla

Nitriansky kraj hľadá najlepších inovátorov. V rámci 1. ročníka budú ceny udelené v dvoch kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocení inovatívne firmy a organizácie: Prihlásiť sa môžete do konca júla
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa rozhodol oceniť podniky a organizácie za ich inovačné aktivity, ktoré prispeli k vývoju nových technológií či moderných prístupov pri regionálnom rozvoji. Ako informoval NSK, v rámci 1. ročníka inovačného ocenenia budú odmenené úspešné malé a stredné podniky a inovatívni aktéri regionálneho rozvoja z Nitrianskeho kra­ja.

Prihlášky je potrebné zaslať najneskôr do 30. júla 2019. „Víťazi v oboch kategóriách budú ocenení a slávnostne vyhlásení na workshope s názvom Spolupráca a podpora podnikateľských aktivít zo strany Nitrianskeho samosprávneho kraja,“ informoval Úrad NSK.

Pre menšie podniky

Do kategórie malých podnikov sa môžu prihlásiť mikropodniky, malé a stredné firmy a živnostníci, ktorí podnikajú v oblasti výroby a poskytovania služieb. „Pri ich inováciách sa musí jednať len o skutočné vylepšenie služieb a produktov. Všetky projekty musia byť ukončené a už umiestnené na trhu. Inovácia musí pokrývať obdobie predchádzajúcich dvoch rokov a nie je možná opakovaná účasť s tým istým projektom,“ uvádza NSK vo svojich podmienkach.

Regionálny rozvoj

Do kategórie Regionálny rozvoj sa môžu prihlásiť samosprávy, mikroregióny, záujmové alebo občianske združenia, ktorých činnosť má dopad na rozvoj Nitrianskeho kraja. „Musí ísť len o skutočné vylepšenie a inováciu služieb alebo prístupov, riešení, prípadne zavádzanie inovatívnych projektov v samospráve a regionálnom rozvoji. Všetky inovatívne služby, produkty a riešenia musia byť zavedené do praxe,“ uvádza sa v podmienkach, ktoré musia spĺňať organizácie uchádzajúce sa o ocenenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM