Lucia Lauková Správy

Kotlebovci na odovzdávaní titulov na UKF v Nitre: REAKCIA rektora univerzity

Na Univerzitu Konštatnína Filozofa v Nitre sa vzniesla vlna kritiky. Na pozvanie poslancov Kotlebovej strany zareagoval rektor univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Kotlebovci na odovzdávaní titulov na UKF v Nitre: REAKCIA rektora univerzity
Zdroj: TASR

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) udelila titul doctor honoris causa dvom zahraničným profesorom, Abrahimovi Habibullovi Khanovi z Torontskej univerzity v Kanade a in memoriam pedagogickému psychológovi Zdeňkovi Helusovi z Univerzity Karlovej v Prahe. Odovzdávanie titulov sa uskutočnilo počas uplynulého týždňa na slávnostnom zasadnutí Vedeckej rady UKF rozšírenom o vedecké rady Filozofickej a Pedagogickej fakulty.

Čestní hostia

Ako čestných hostí pozvala univerzita aj dvoch poslancov Kotlebovej strany Ľudová strana Naše Slovensko. Medzi pozvanými hosťami boli podpredseda strany Milan Uhrík a nitriansky šéf strany Ján Kecskés. Univerzita uverejnila fotografie z odovzdávania ocenení na svojej webovej stránke, neskôr ich však stiahla.

Reakcia rektora UKF

Rektor UKF Ľubomír Zelenický skonštatoval, že univerzita v rámci protokolárnej časti podujatia, ktoré bolo verejné a prístupné aj pre širokú verejnosť, naň pozvala predstaviteľov spoločenského života mesta Nitry, ako aj demokraticky zvolených zástupcov všetkých politických strán za Nitriansky kraj. „V rámci myšlienkového posolstva sme prostredníctvom ocenených osobností vyslali jasný odkaz o tom, k akým hodnotám sa naša univerzita hlási a aké postoje propaguje,“ skonštatoval Zelenický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM