Lucia Lauková Správy

Koronavírus: Starosta žiada milovníkov turistiky, aby nechodili na Oponický hrad

Zrúcanina Oponického hradu sa teší obľube u turistov. Kvôli koronavírusu ich tam však nechcú.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Starosta žiada milovníkov turistiky, aby nechodili na Oponický hrad
5
Galéria

Starosta obce Oponice Milan Gál požiadal turistov, aby nenavštevovali zrúcaninu Oponického hradu. Oznam zverejnil na webe obce.

Dôvodom jeho prosby je hrozba koronavírusu. „Žiadam Vás, aby ste v tejto mimoriadnej situácii súvisiacej so zamedzením šírenia ochorenia spôsobeného koronavírusom COVID – 19 nenavštevovali zrúcaninu Oponického hradu,“ píše starosta v ozname.

Tých, ktorí by si napriek tomu chceli spraviť výlet na Oponický hrad, starosta žiada, aby výstup na zrúcaninu začali na ceste medzi obcami Dolné Lefantovce a Oponice.

Platí to aj pre Gýmeš

Podobne k situácii pristúpil aj starosta obce Jelenec Ivan Varga, ktorý ešte začiatkom apríla vyzval turistov, aby obmedzili návštevu hradu Gýmeš.

„Počasie je nádherné a láka nás to do prírody, avšak ak by sa na hrade stretlo čo i len 20 ľudí, zvyšuje sa tým riziko nákazy nielen medzi návštevníkmi, ale tiež miestnym obyvateľstvom,“ uviedol na sociálnej sieti starosta obce Jelenec Ivan Varga.

Vyhľadávanou lokalitou sú tieto zrúcaniny hradov najmä cez predĺžené víkendy. Za pekného počasia ich denne zvykli navštíviť stovky ľudí.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Oponický hrad
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM