Lucia Lauková Správy

Koronavírus: Muž vyhlasoval, že má Covid-19 a nakazí desiatky policajtov

Hliadky mestskej polície naďalej kontrolujú dodržiavanie opatrení v súvislosti s koronavírusom. Desiatky podnetov dostávajú aj od občanov.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Muž vyhlasoval, že má Covid-19 a nakazí desiatky policajtov
3
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

V priebehu jedného týždňa dostali mestskí policajti 176 podnetov od občanov v súvislosti s koronavírusom. Informuje o tom Mestská polícia v Nitre na svojej stránke.

„Najčastejším podnetom (90) opäť bolo neprekrytie horných dýchacích ciest,“ informuje MsP v Nitre.

Okrem toho polícia hliadkuje aj na Borovej ulici, kde je viacero obyvateľov domu v karanténe pre Covid-19. Policajti museli riešiť aj kuriózny prípad Na Hôrke, kedy muž tvrdil, že má pozitívny test na Covid-19 a všetkých nakazí.

Pozitívny na Covid-19

Hliadka však bola na miesto najskôr privolaná kvôli údajnému napadnutiu. Na muža privolala políciu žena, ktorá tvrdila, že jej dal dve facky a vyhráža sa jej.

„Počas objasňovania skutku muž pred hliadkou vyhlásil, že pred tromi týždňami bol pozitívne testovaný na Covid-19, a že nakazí dvadsať príslušníkov mestskej polície a päťdesiat príslušníkov policajného zboru,“ opisuje udalosti mestská polícia.

Na miesto boli privolaní príslušníci policajného zboru, ktorí mestských policajtov informovali, že muž skutočne bol pred tromi týždňami pri testoch pozitívny, no pri opakovanom teste už bol na Covid-19 negatívny.

Údajné napadnutie

Potom, ako muža poslali policajti do miesta trvalého bydliska, sa vrátila privolaná hliadka späť k pôvodnému podnetu o údajnom napadnutí ženy a vyhrážaní sa jej. „Tá nemala na tele ani oblečení žiadne známky fyzického útoku, nič zo správania oboch strán nenasvedčovalo, že by k napadnutiu prišlo,“ uvádza mestská polícia.

„Hliadka sa ňou pokúšala komunikovať, ale keďže bola značne pod vplyvom alkoholu, komunikáciu na mieste ukončili a poučili ju o možnosti podaní trestného oznámenia na PZ SR alebo na okresnú prokuratúru,“ dodáva polícia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zbraň vymenila za šijací stroj: Mestská policajtka vyrába rúška, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM