Správy

Koronavírus ich nezastavil: Mesto spustilo investície v mestských častiach

Nitrianska radnica začala po zime s viacerými investíciami v mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus ich nezastavil: Mesto spustilo investície v mestských častiach
Zdroj: Mesto Nitra

Konkrétne akcie schválili mestskí poslanci na svojom ostatnom februárovom rokovaní. Ide predovšetkým o naplánované rekonštrukcie mestských ciest a chodníkov. Radnica okrem toho pripravuje aj tie projekty, ktoré sa majú realizovať v nasledujúcich mesiacoch a budú financované z nevyčerpaného zostatku úveru v hodnote 7,5 milióna eur.

Momentálne prebiehajú stavebné práce napríklad na sídlisku Klokočina, kde sa na Bizetovej ulici začalo s rozširovaním existujúceho parkoviska takmer za 50 000 eur. Oprava komunikácií sa začala aj v mestskej časti Krškany.

„V Horných a Dolných Krškanoch máme v krátkom období naplánovaných až päť investičných akcií. Momentálne finišujeme s rekonštrukciou cesty na Ulici 1. mája. Ďalšie práce sú plánované na uliciach Dvorčanská, Na Priehon, Na Hliny a na križovatke ulíc Lieskova a Na Priehon. Celkové náklady na tieto projekty sú vo výške 338 980 eur,“ informovala radnica.

Ďalšie plánované investície sa už čoskoro začnú realizovať aj na Čermáni a postupne aj v ďalších mestských častiach.

„Ekonomika musí ísť ďalej. Nemožno čakať, že súkromný sektor sa zachráni sám, k vytváraniu pracovných príležitostí musí pomôcť aj verejná správa. V Nitre chceme preto šetriť, kde sa dá, ale investičné akcie kryté úverom sa pokúsime udržať,“ skonštatoval na sociálnej sieti viceprimátor Daniel Balko.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM