Lucia Lauková Správy

Kontrola vody nedopadla dobre: Hygiena odporúča deťom a alergikom NEKÚPAŤ sa v Duchonke

Hygienici opäť kontrolovali obľúbené vodné nádrže v Nitrianskom kraji. Na Duchonke zistili zhoršenú biologickú kvalitu vody.

Ilustračný obrázok k článku Kontrola vody nedopadla dobre: Hygiena odporúča deťom a alergikom NEKÚPAŤ sa v Duchonke
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Povolenie na prevádzku malo k 19. júlu 161 umelých kúpalísk. Vyhovujúca kvalita vody na kúpanie bola tiež na desiatich prírodných kúpaliskách a 57 prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

V aktualizačnej správe o stave prírodných a umelých kúpalísk o tom informovali z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie majú v Nitrianskom kraji APÁLI – mŕtve rameno Váhu, štrkoviskové jazero Kava a TONA Šurany.

Prečítajte si tiež

Kde sa kúpanie sa neodporúča?

Kúpanie sa pre prekročenia medznej hodnoty zdravotne významných mikrobiologických ukazovateľov neodporúča vo vodných nádržiach Brezová pod Bradlom, Ružín a Laborec Humenné. Nevyhovujúca kvalita vody sa zistila aj na vodnej ploche Gazarka Šaštín-Stráže.

Pre vodnú nádrž Duchonka bolo pre zhoršenú biologickú kvalitu vody vydané odporúčanie nekúpať sa pre deti, alergikov a osoby s oslabeným imunitným systémom. Odber bol robený 10. júla.

Zníženú priehľadnosť pri kontrolách zistili na jazere Krpáčovo a na Lipovine – Bátovce. Nedostatky v mikrobiologickej kvalite vody na kúpanie zistili pri posledných odberoch na kúpalisku Wellness centrum Patince. „Prevádzkovatelia vykonali opatrenia na obnovenie kvality vody v bazénoch, ich účinnosť bude overená kontrolnými vzorkami,“ ozrejmil ÚVZ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM