Lucia Lauková Kultúra

Konským povozom na Zobor aj v lete: Zážitková jazda je novou atrakciou v Nitre!

Nitra má novú atrakciu a nie je ňou lanovka. Pejo a Monty vás vyvezú až na Zobor aj počas letných mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Konským povozom na Zobor aj v lete: Zážitková jazda je novou atrakciou v Nitre!
Zdroj: Nisys

Zážitková jazda konským povozom určená pre malých aj veľkých bude v prevádzke od júna do augusta. Koníky Pejo a Monty vás na Pyramídu či Zobor vyvezú každú nedeľu v čase o 12.00, 14.00, 16.00 a o 18.00 hodine.

Jazdy ponúka Pavol Kitaš z Golianova. Ako informuje Nitriansky informačný systém termíny si môžete zarezervovať aj vopred, aspoň 2 dni, priamo v NISYS-e, telefonicky na 037 7410906, alebo e-mailom na info@nitra.sk.

Cena jazdy

Cena za povoz na Pyramídu na dve hodiny je 60 eur. Za 1-hodinový povoz po Zobore s maximálnou kapacitou 6 osôb zaplatíte 30 eur. Vybrať si môžete z dvoch trás. Voz je stavaný na prepravu 6 dospelých osôb a 2 až 3 detí. „Deti do 6 rokov musia byť v sprievode jednej dospelej osoby. Dospelá osoba môže mať so sebou maximálne dve deti staršie ako 6 rokov,“ píše sa na webe Nisys.

Trasy zážitkovej jazdy

Trasa „Povozom na Pyramídu“ začína na parkovisku pri Detvianskom kríži na Kláštorskej ulici (rázcestie Klinčekovej a Kláštorskej ul.). Po 30 – 40 minútovej jazde vás koníky vyvezú lesnou cestou na Pyramídu, odkiaľ je prekrásny výhľad na Nitru a do Podunajskej nížiny. Na Pyramíde strávite 30 minút a potom vás koníky odvezú späť. V prírode strávite 2 hodiny spolu s výkladom o trase, pamiatkach i koníkoch.

Druhá a kratšia trasa „Povozom po Zobore“ štartuje v nadmorskej výške 270 metrov na parkovisku pri Detvianskom kríži na Kláštorskej ulici (rázcestie Klinčekovej a Kláštorskej ul.). Trvá jednu hodinu. Trasa vedie okružnou cestou smerom k Špecializovanej nemocnici sv. Svorada, po Hornozoborskej ulici a späť. Taktiež ponúka výklad.

Zdroj: Nisys
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM