Lucia Lauková Kultúra

Konský povoz opäť v teréne: Na Zobor vás vyvezie počas letných prázdnin

Atrakcia, ktorá si minulý rok získala mnoho fanúšikov, sa vráti aj toto leto. Pejo a Monty vás vyvezú až na Pyramídu.

Ilustračný obrázok k článku Konský povoz opäť v teréne: Na Zobor vás vyvezie počas letných prázdnin
Zdroj: YouTube.com

Zážitkovú jazdu konským povozom na Zobor si budete môcť zopakovať aj tento rok, v júli a v auguste. Ako informuje Nitriansky informačný systém, konský povoz bude v prevádzke každú sobotu o 10.00, 13.00 a o 16.00 hodine.

Tak ako minulý rok, aj teraz jazdy ponúka Pavol Kitaš z Golianova. „Termíny je vhodné dohodnúť a zarezervovať aspoň 2 dni vopred telefonicky na čísle 0905 375 120 alebo mailom karinkitasova149@gmail.com.“píše Nisys.

Jazda na Pyramídu

Na výber sú dve trasy. Jedna na Pyramídu, druhá po Zobore. Jazda hore na Pyramídu trvá 30 až 40 minút. Na Pyramíde povoz stojí 30 minút. Celková dĺžka trasy vychádza na 2 hodiny. Štartuje sa na parkovisku pri Detvianskom kríži na Kláštorskej ulici. Cena za dve hodiny je 60 eur, maximálna kapacita je 6 osôb.

Kratšia trasa po Zobore

Druhá trasa s názvom Povozom po Zobore začína rovnako na parkovisku pri Detvianskom kríži. Potom vás čaká okružná cesta smerom k Nemocnici Zobor, po Hornozoborskej ulici a späť. Tešiť sa môžete aj na výklad o trase, pamiatkach a koníkoch. Jazda trvá jednu hodinu, cena je 30 eur, maximálna kapacita je 6 osôb.

„Deti do 6 rokov musia byť (kvôli bezpečnosti) v sprievode jednej dospelej osoby, dospelá osoba môže mať so sebou maximálne dve deti staršie ako 6 rokov,“ pripomína Nitriansky informačný systém.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM