Lucia Lauková Správy

Konečne sa dočkali: V areáli levickej nemocnice vybudovali nové PARKOVISKO

V Leviciach odovzdali do užívania nové parkovisko. Slúžiť bude pacientom aj zamestnancom nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa dočkali: V areáli levickej nemocnice vybudovali nové PARKOVISKO
8
Galéria
Zdroj: Branislav Becík

V areáli nemocnice v Leviciach vzniklo nové bezplatné parkovisko pre návštevníkov aj zamestnancov. Jeho kapacita je 160 parkovacích miest, 70 z nich je vyhradených pre zamestnancov nemocnice.

Do užívania ho odovzdal aj predseda Nitrianskeho kraja Branislav Becík za prítomnosti zástupcov nemocnice. „Vďaka Nitrianskemu samosprávnemu kraju budú môcť konečne návštevníci, ale aj zamestnanci pohodlne parkovať v nemocničnom areáli a nebudú musieť zápasiť s hľadaním parkovacieho miesta v okolí,“ poznamenal Becík.

Prečítajte si tiež

Výstavba parkoviska sa začala na jeseň minulého roka. Investorom bol Nitriansky samosprávny kraj, ktorý do výstavby investoval vyše 660-tisíc eur. Stavebná firma odovzdala hotové parkovisko v máji tohto roka. V rámci preberacieho konania sa však zistilo, že dažďová kanalizácia ako jeden zo stavebných objektov mal vydané stavebné povolenie nesprávnym orgánom. Z tohto dôvodu sa kolaudácia celej stavby posunula.

Súčasťou parkoviska je manipulačná plocha, ktorú po úpravách okolia budú môcť využívať leteckí záchranári. Prevádzkovateľom nemocnice je spoločnosť Agel, ktorá v roku 2017 získala nemocnicu do dvadsaťročného nájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja. V spádovej oblasti žije 160-tisíc obyvateľov, ročne ošetria v nemocnici viac ako 60-tisíc pacientov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Nové parkovisko v levickej nemocnici
8
Galéria
Zdroj: Branislav Becík
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM