Lucia Lauková Kultúra

Koncerty, ochutnávka pív či burza: Aj tieto podujatia prinesie víkend v Nitre

Cez víkend sa v Nitre rozhodne nebudete musieť nudiť. Tešiť sa môžete na večery pri hudbe či jarné burzy šatstva.

Ilustračný obrázok k článku Koncerty, ochutnávka pív či burza: Aj tieto podujatia prinesie víkend v Nitre
Zdroj: TASR

Vernisáž výstavy Trofeje poľovnej zveri

22. marca o 15.00 h, Ponitrianske múzeum

V piatok štartuje pod Zoborom 33. ročník výstavy trofejí poľovnej zveri ulovenej v revíroch v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory Nitra. Na výstave je možné vidieť trofeje raticovej zveri(jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej) a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne r. 2018/2019. Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytujú prehľad o počte zveri v revíroch, správnom selektívnom love trofejových jedincov, ako i bodovanie trofejí a udeľovanie medailí. Výstava je doplnená preparátmi poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho múzea a potrvá do 21. apríla 2019.

Ochutnávka pivných špeciálov

22. marca od 19.30 h do 22.00 h, Trafačka

Pripravené sú tradičné i špeciálne pivá slovenských, českých a zahraničných pivovarov a minipivovarov. Vstupné 10 eur, kapacita je obmedzená na maximálne 30 ľudí, predaj vstupeniek v Trafačke (Janka Kráľa 65) na bare alebo v Pivotéke Nitra (Dolnočermanska 1).

Temné Kecy PF 2019 TOUR

22. marca o 19.00 h, Nájomná jednotka 210

Obľúbená stand-up comedy show opäť zavíta do Nitry. Tešiť sa môžete na zostavu Ivo „Ladižo“ Ladižinský, Jerry „Veľmajster“ Szabó plus niekto z temnej „CREW“. Vstupné sedenie 15 eur, VIP 20 eur, predpredaj v sieti predpredaj.sk.

Koncert KRÁĽOVÁ & KOMPAS

22. marca o 20.00 h, Music A Cafe

Na koncerte vystúpia Zuzana Kráľová (spev) a Karol Kompas (gitara, klavír). V roku 2019 vydávajú debutový album Po horách, jazerách a Music a Cafe bude miesto, kde album pokrstia. Vstupné 4 eurá.

DanceStar Slovakia Qualifier

22. a 23. marca od 9.00 Mestská športová hala

V piatok odštartovala v Nitre kvalifikácia tanečníkov na MS Dance Star 2019. Ide o tanečnú súťaž vo všetkých tanečných štýloch od baletu až po hiphop a streetdance. Boj tanečných skupín z celého Slovenska ale i z Rakúska, Česka, Maďarska, Nemecka, Ruska o postup na MS do Chorvátskeho Poreču pokračuje aj v sobotu. Organizátorom podujatia a ambasádorom pre Slovensko je Norbert Grofčík z tanenčnej školy N Dance Company.

Festival amatérskeho divadla

do 24. marca Kultúrny dom Párovské Háje

Vo štvrtok 21. marca sa v Nitre začal Festival amatérskeho divadla. Organizátorom je Krajské osvetové stredisko v Nitre v spolupráci s Mestom Nitra. Vstup na podujatie je voľný.

So psom na Zobor

23. marca stretnutie o 11.00 h pri Nemocnici Zobor

V sobotu môžete s vašim štvornohým miláčikom vyraziť na spoločnú prechádzku na Zobor. Organizátori odporúčajú vziať so sebou obojok, klasické vodítko (prípadne 10m stopovanie), postroj, náhubok (ak ho psík potrebuje).

Jarno – letná burza

23. marca od 9.00 do 12.00 h, Kultúrny dom Dražovce

Na burze budete môcť predať alebo kúpiť detské, dámske oblečenie i hračky za rozumnú cenu. V prípade záujmu o predaj vecí je potrebné vyžiadať si vopred predajné číslo.

King Shaolin Napapijri Tour 2019

23. marca o 20.30 h, Music A Cafe

Marcové klubové turné k novému EP „Venus versus Mars“ prinesie do slovenských klubov nový koncertný program bratislavskej kapely KING SHAOLIN. Na pódiu sa predstavia ako 6 členné teleso a majú nachystaný setlist zložený zo skladieb zo spomínaného nového materiálu i známych songov. Kapela neostáva svojej povesti nič dlžná a predvedie živelný koncert plný prekvapení a pozitívneho náboja. Support kapela be.Well

Hudobný večer Ladislav Medvec a Patrícia Matušová

23. marca o 19.00 h, Trafačka

V Nitre vystúpia nevidiaci klavírista Ladislav Medvec a speváčka Patrícia Matušová. V ich repertoári sú zahraničné moderné piesne, ale aj slovenské evergreeny. Vstupné 3 eurá.

HBK NITRIANSKI RYTIERI vs Hokejmarket Skalica

24. marca o 11.00 h, Areál ZŠ Kráľa Svätopluka v Nitre

Nitrianskych hokejbalistov čaká ťažký zápas. V nedeľu sa postaví proti prvému tímu tabuľky a zabojuje o dôležité body.

SWAP v Trafačke

24. marca od 15.00 do 19.00 h, Trafačka

SWAP v preklade z angličtiny znamená výmena. Je to spoločenská udalosť, ktorá je zameraná na výmenu oblečenia, doplnkov, topánok a kabeliek. SWAP je ekologický spôsob ako si oživiť šatník bez toho, aby ste si zruinovali peňaženku a planétu. SWAP je “nakupovanie” bez pocitu viny. Ako to funguje? Prineste vytriedené oblečenie do spoločného obehu a za odmenu si môžete odniesť čokoľvek, čo nájdete, čo potrebujete, čo sa vám zapáči.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM