Lucia Lauková Správy

Komunitná nadácia podporí inovatívne vzdelávanie: Projekty môžu získať 9000 eur

Spolu 9-tisíc eur je vyčlenených pre projekty zamerané na podporu inovatívneho vzdelávania. O grant sa môžete uchádzať do 25. januára.

Ilustračný obrázok k článku Komunitná nadácia podporí inovatívne vzdelávanie: Projekty môžu získať 9000 eur
Zdroj: TASR

Stredné školy, jednotlivci i neziskové organizácie majú iba niekoľko týždňov na podávanie projektov do nového grantové programu Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN). Výzva zameraná na podporu inovatívneho vzdelávania má uzávierku 25. januára.

V grantovom programe budú podporené projekty zamerané na zavádzanie inovácií v stredoškolskom štúdiu a na skvalitňovanie a rozširovanie poznania v rámci jednotlivých učebných predmetov.

„Môže ísť napríklad o nové inovatívne metódy a formy vzdelávania, nové IT technológie, prepojenie vzdelávacieho procesu s potrebami praxe a podobne," uviedla správkyňa NKN Ľubica Lachká.

V prvom ročníku grantového programu, ktorý dostal názov Inovatívne s Foxconnom, je viac ako 9000 eur, pričom maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1500 eur. Cieľom programu je motivovať ľudí, aby sami hľadali oblasti, kde inovácie dokážu zabezpečiť zlepšenie kvality vzdelávania. „Môže ísť o zavádzanie dobrovoľníckych programov na stredných školách, aktivizovanie mladých ľudí pri rozvoji miestnej komunity alebo aktivity zameraní na vzdelávanie, kultúru, ochranu historických pamiatok či sociálna pomoc," vysvetlila Lachká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM