Lucia Lauková Správy

Klientské centrá čelia náporu ľudí: Ak to nie je nutné, na úrady nechoďte

Po vydaní opatrení v súvislosti s koronavírusom zaznamenal Okresný úrad v Nitre zvýšený počet návštev. Úrad vyzýva ľudí, aby uprednostnili elektronickú formu vybavovania.

Ilustračný obrázok k článku Klientské centrá čelia náporu ľudí: Ak to nie je nutné, na úrady nechoďte
11
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s výskytom koronavírusu platí od 10. marca plošný zákaz pre organizovanie športových, kultúrnych aj verejných podujatí.

Viaceré preventívne opatrenia platia aj na území mesta pod Zoborom. Svoje brány zatvorili v Nitre univerzity, divadlá, kiná i športové a kultúrne stánky. Na nitrianskom výstavisku boli dočasne zrušené veľtrhy.

„Zaznamenali sme veľký nárast návštev klientskych centier, do ktorých chodia ľudia s deťmi. Chceme upozorniť, že voľno v práci, škôlkach a školách neznamená, že sa majú masovo presúvať na úrady,“ povedal mestský web Karol Borik, prednosta Okresného úradu v Nitre.

Elektronickou formou

Ako informuje radnica, okresný úrad ľudí vyzýva, aby nechodili na úrady, ak to naozaj nie je nevyhnutné. Namiesto osobnej návštevy úradu majú uprednostniť elektronické vybavovanie, prípadne sa informovať o úradných záležitostiach telefonicky.

„Podľa Borika tým ide nielen o zachovanie zdravia klientov úradu, ale ide aj o zdravie pracovníkov klientskych centier,“ uvádza hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Boj proti koronavírusu - respirátory idú na dračku
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM