Správy

Klauni s červeným nosom opäť zavítajú do Nitry: Potešia najmenších pacientov

Profesionálni zdravotní klauni navštevujú deti v nemocniciach po celom Slovensku už 16 rokov. Radosť a smiech prinesú aj do Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Klauni s červeným nosom opäť zavítajú do Nitry: Potešia najmenších pacientov
Zdroj: TASR

Od marca museli zdravotní klauni dočasne pozastaviť svoje návštevy v nemocniciach. Počas koronakrízy sa pacientom snažili zlepšiť náladu aspoň videami, ktoré uverejňovali na sociálnych sieťach.

Z ich návštevy sa opäť potešia najmenší pacienti v nitrianskej nemocnici. „Máme obrovskú radosť, že postupné uvoľnenie opatrení nám dovoľuje klaunov opäť privítať na lôžkových oddeleniach Kliniky detí a dorastu Fakultnej nemocnice Nitra,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Klauni z organizácie Červený nos clowndoctors zavítajú do Fakultnej nemocnice v Nitre 10. júna o 14.00 hodine.

„Už 16 rokov navštevujú profesionálni zdravotní klauni hlavne hospitalizované deti v nemocniciach po celom Slovensku, ale aj seniorské zariadenia či dospelých pacientov, aby im zlepšili náladu, zmiernili stres a priviedli ich na iné myšlienky. Neodmysliteľnou súčasťou sú aj pre pacientov nitrianskej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková.

„Naši klauni sú profesionáli školení nielen v klaunskom umení, komunikácii, psychológii či rôznych diagnózach, ale aj v hygienických zásadách. To je jedno zo základných školení, ktoré naši klauni pred prijatím do tímu musia absolvovať, takže súčasné hygienické opatrenia berieme ako samozrejmosť,“ vys­vetlil umelecký riaditeľ Pavel Mihaľák.   

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM