Lucia Lauková Rôzne

Keď nehrá, cestuje po svete: DJ EKG z Nitry si chce splniť sen, hrať vo fontáne

Rodák z Nitry Miroslav Ecker, známy pod menom DJ EKG, má 36 rokov. Určite si spomínate na jeho nebezpečné nehody. Ani jednu nezavinil on. Niečo v ňom však zanechali. Ako sa mu zmenil život a ako trávi svoj voľný čas? Prezradil nám to v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Keď nehrá, cestuje po svete: DJ EKG z Nitry si chce splniť sen, hrať vo fontáne
8
Galéria
Zdroj: Miroslav Ecker

Na profesionálnu kariéru dídžeja sa dal v roku 2001. Hrať začal v Nitre, ako sám tvrdí, na základe inzerátu. Jeho poslucháčmi neboli len študenti. V čase, keď navštevoval cirkevné gymnázium v Nitre, hrával napríklad aj na večierkoch pre rehoľné sestry. Od jeho začiatkov sa však mnohé zmenilo a za jeho osobou sa toho skrýva omnoho viac ako ste možno tušili.

Čomu sa venujete v súčasnosti?

Venujem sa viacerým aktivitám, v prom rade je to dídžejing. Okrem toho sa venujem cestovaniu, PR projektom, to znamená sociálne médiá, články, videoprodukcie. Mám na starosti podujatia, ktoré sám vytváram, hľadám sponzorov, robím marketing. V neposlednom rade sa venujem aj dekoráciám podujatí.

Takže ste okrem toho aj cestovateľ?

Cestujem aj kvôli biznisu, za podujatiami a ich vytváraním. Ale také moje druhé hobby je cestovanie po svete.

Kam cestujete najbližšie?

Teraz najbližšie cestujem do Bolívie a Peru, do Južnej Ameriky a potom do Dubaja. Prvé dve destinácie budeme spoznávať s priateľkou a do Dubaja idem nabrať inšpiráciu, čo sa týka dekorácie podujatí. Bude tam strašne veľa svetových dídžejov, ktorí tam majú tzv. rezidentné noci, kde ukážu svoj štýl.

Radia vás k slovenskej špičke. Koľko za rok odohráte akcií?

Keď sa bavíme o počte akcií, tak áno, môžem povedať, že som jeden z najbookovanejších dídžejov, ale je nás samozrejme viac. Niekedy som robil 200 koncertov ročne. Myslím, že tento rok sa zastavím na nejakom čísle 150.

Nemôžem sa nespýtať na dopravné nehody, ktoré ste zažili. Ako vás ovplyvnili?

V prvom rade chcem povedať, že pri oboch nehodách som nebol vinník. Mal som smolu, že do mňa vrazili opití ľudia. Samozrejme dávam si väčší pozor. Ukázalo mi to taký varovný signál. To znamená, že sa zaoberám aj tou spirituálnou stránkou, keďže ja som dosť na energie a takéto veci. Ale neodradilo ma to.

Na akých akciách najradšej hrávate?

Ja osobne rád hrávam v kluboch, pretože mám rád, keď je to také intímnejšie. Ale som šťastný, že na nitrianskom festivale jedla sme dva roky za sebou s partiou nadšencov prilákali na námestie v Nitre niekoľko tisíc ľudí, ktorí sa bavia na našu hudbu. Toto bol taký môj sen. Ale tým to nekončí, keďže môj sen je hrať v strede fontány na námestí, až vtedy budem spokojný.

Kedy vás fanúšikovia uvidia najbližšie v Nitre?

Až v novembri a dúfam, že budúci rok sa nám podarí nielen spomínaný Street food fest, ale ešte niečo možno na námestí alebo niekde. Samozrejme budeme radi, keď budú fanúšikovia podporovať domácu scénu. Mňa môžu vidieť v rámci hrania v klube Barracuda, potom na Street food festivale a robíme aj veľmi pekný projekt v Hoteli 11, kde sa „autoumývarka“ zmení na klub, volá sa to H11 culture.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Keď nehrá, cestuje po svete: DJ EKG z Nitry si chce splniť sen, hrať vo fontáne
8
Galéria
Zdroj: Miroslav Ecker
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM