Správy

Kde sa zabaviť cez víkend? Nitru čaká jarmok, párty na pláži aj koncerty

V Nitre tento víkend nuda hroziť nebude. Na týchto akciách sa zabavíte.

Ilustračný obrázok k článku Kde sa zabaviť cez víkend? Nitru čaká jarmok, párty na pláži aj koncerty
Zdroj: Rastislav Búgel

Živá hudba v Tres Tacos

piatok, 13. augusta, od 15.00 hodiny v reštaurácii Tres Tacos

O príjemnú atmosféru sa postará živá hudba. Tešiť sa môžete na vystúpenie kapely Egon Group. Kapacita je obmedzená, rezervácie na 0911 789 110. Pre deti aj dospelých od 15.00 do 18.00 h zapletanie vrkočov s kanekalonom zdarma.

Letné kino na Dieloch

piatok, 13. augusta od 17:00 do 22:00 na Dieloch

Na Dieloch sa bude v piatok premietať film Utekajme, už ide! s legendárnym Mariánom Zednikovičom a Milanom Lasicom. Film sa začne o 21.00 h. Vstupné na podujatie sa neplatí. Pred filmom sa môžete tešiť na koncerty kapely Spodorecha, ukážky výcviku a techniky Jazdeckej polície, Mestskej polície, hasičskej techniky Dobrovoľného hasičského zboru mesta Nitry, Klubu vojenskej histórie Nitra, vojenskej výzbroje a výstroja OS SR či predstavenie pre deti názvom „Tancuj ako ZáBaVKA“.

Program na pešej zóne

piatok, 13. augusta od 18.00 do 20.30 na pešej zóne

Kultúrny program na pešej zóne ponúkne divadlo i koncert. Na pódiu pred Turistickým informačným centrom odštartuje program o 18.00 Divadlo pod balkónom a o 19:30 bude nasledovať vystúpenie Nitrianskeho komorného orchestra.

Koncert Gladiator

piatok, 13. augusta od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe

Ďalší augustový koncert v nitrianskom hudobnom podniku poteší fanúšikov kapely Gladiator. Koncert sa začne o 20.00 hodine. Vstupné je 20 eur.

Letné kino na Klokočine

piatok, 13. augusta od 20:30 do 23:00, amfiteáter za kostolom sv. Gorazda na Klokočine

Premietať sa bude v piatok aj na Klokočine. Združenie Šport Osveta Kultúra si v rámci kultúrnych večerov pripravilo nemecký film Balón. Vstupné sa neplatí.

Afrika na Pionieri

piatok, 13. augusta od 21:00 do 23:00, v Gotickej priekope na Nitrianskom hrade

V Gotickej priekope sa bude premietať slovenský motorkársky film o ceste piatich Slovákov naprieč Afrikou. O čašu vína sa postará Vinárstvo Rybárik. Vstupné 3 eurá.

Koncert Cup of tea + Toello

piatok, 13. augusta od 21:00 do 23:55 v Hideparku Nitra

Cup of Tea je 25% Britská a 75% Slovenská kapela z Piešťan. Hudobný štýl kapely by sa dal definovať ako Indie rock či alternatívy rock, ale sami hovoria, že robia Vibe rock (žáner, ktorý si sami vymysleli). Toello je pre zmenu silná zmes hiphopu, alternatívy, rocku a popu. Vstupné 3 eurá.

Nočná Cyklojazda

piatok, 13. augusta od 21:00 do 23:00, Nitra

Critical Mass Nitra organizuje nočnú cyklojazdu. Cyklisti sa na dvoch kolesách stretnú o 21.00 h na Svätoplukovom námestí.

Prečítajte si tiež

Streetballový turnaj

sobota, 14. augusta od 09:00 do 18:00, vo vonkajšom športovom areáli za halou SPU

V sobotu sa bude v Nitre konať streetballový turnaj, ktorý je zaradený do celoslovenskej SBA 3×3 Tour 2021. Ide o basketbal na jeden kôš, ktorý hrajú trojčlenné tímy. Návštevníci sa môžu tešiť aj na sprievodný program. Chýbať nebudú hudobné vystúpenia, workshopy pre deti, stánky s občerstvením a fan shopy.

Nitrianske hody a dožinky

14. a 15. augusta od 12:00 do 22:00, pešia zóna a Svätoplukovo námestie

V Nitre sa už po tretí raz môžete tešiť na obnovenú tradíciu Hodov a dožiniek. Ich súčasťou bude jarmok na pešej zóne, tradičný sprievod i koncerty na Svätoplukovom námestí. Hodový a dožinkový jarmok sa začne v sobotu 14. augusta o 13.00 hodine a potrvá do nedeľného večera. Súčasťou budú aj stánky s občerstvením na námestí. Tešiť sa môžete na regionálne špeciality i vínny stan. Dožinkový sprievod pôjde cez pešiu zónu v nedeľu o 18.30.

Beach Party

sobota, 14. augusta od 14:00 do 23:00 na Dopravnom ihrisku, Chrenová I.

Dopravné ihrisko sa zmení na rodinnú plážovú párty. Chýbať nebude plážový piesok, bazén či letné drinky. Návštevníci si budú môcť zahrať plážový volejbal, mini futbal, ringo, šach či americký futbal. Nezabudlo sa ani na nafukovacie atrakcie ako aquazorbing či nafukovací pirát na skákanie. Súčasťou programu bude aj diskotéka a divadielko. Podujatie pripravili Tormošani. Vstupné sa neplatí.

Koncert Yzomandias

sobota, 14. augusta od 18:00 v Hideparku Nitra

V sobotu príde do Nitry český raper Yzomandias. Spolu s ním na koncerte vystúpia aj dídžejovia Kansiik, Emmita, Nioxi, Fusion Kid a Chain. Kapacita podujatia je obmedzená. Vstupné je 12 až 15 eur.

Ďalšie správy

Koncerty na pešej zóne

sobota, 14. augusta od 19:00 do 21:30 na pešej zóne

Nitrianske kultúrne leto bude pokračovať aj v sobotu. Tešiť sa môžete na dva koncerty. Ako prvá rozozvučí pešiu zónu kapela Playground a o 20:30 ich vystrieda skupina Pikoschky.

Koncert Gioia- Ševčík, Vaník, Vetrák

sobota, 14. augusta od 19:30 do 21:00 v Music A Cafe

LA GIOIA v preklade z talianskeho jazyka znamená radosť. A práve s radosťou, temperamentom a vášňou prichádza LA GIOIA, aby ponúkla nevšedný a na hudobnej scéne jedinečný hudobný zážitok. Vstupné 10 eur.

Koncert E.G.O. Group

nedeľa, 15. augusta od 20:00 do 21:30 v Music A Cafe

Bodku za víkendom dá ďalší koncert. Fanúšikov jazzu poteší kapela EGO Group. Vstupné je dobrovoľné.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM