Správy

Každý deň jeden nový experiment: UKF pripravuje zábavný Fyzikálny adventný kalendár

Čakanie na najkrajšie sviatky si môžete spríjemniť aj z pohodlia domova. Každý deň sa budete môcť zabaviť novým jedinečným pokusom.

Ilustračný obrázok k článku Každý deň jeden nový experiment: UKF pripravuje zábavný Fyzikálny adventný kalendár
Zdroj: YouTube.com/Katedra Fyziky

Milovníci prírodných vied môžu stráviť celé adventné obdobie fyzikálnymi pokusmi. Sériu experimentov pripravila Katedra fyziky na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre v spolupráci s občianskym združením Viac ako učenie.

Skvelé experimenty

V rámci projektu Fyzikálny adventný kalendár bude každý deň od 1. do 24. decembra zverejnené na youtubovom kanáli katedry video s experimentom, ktorý je pripravený tak, aby si ho mohol každý vyskúšať aj doma.

„Kalendár ponúkne viaceré typy pokusov. Sú medzi nimi také, ktoré sa dajú spraviť s pomôckami nachádzajúcimi sa v každej domácnosti. Kategória nedokončené videá zasa ponúkne experimenty, ktoré si každý bude musieť dokončiť doma alebo v škole, aby zistil, ako sa pokus vlastne skončí,“ vysvetlila Ľubomíra Valovičová z UKF.

Prečítajte si tiež

Pre každého niečo

V kategórii Fyzikálne súťaženie sú pokusy, ktoré sa dajú využiť ako súťaž medzi členmi rodiny alebo kamarátmi v škole. Fyzikálne darčeky ponúknu návody na výrobu fyzikálnej hračky, ktorá môže niekoho potešiť pod stromčekom.

„Wau experimenty sú zasa pokusy, z ktorých ‚zamrazí‘. Na videách ponúkneme tiež kategórie Fyzikálne súťaženie a Školské experimentovanie. Pokusy sa striedajú a sú zostavené tak, aby sa vďaka nim ukázala krása vedy. Ide o zaujímavé prepojenie poznatkov z fyziky a chuti objavovať,“ doplnili organizátori.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM