Kultúra

Kam cez víkend v Nitre? Tešiť sa môžete na stretnutie maskotov aj koncerty

Čím bude žiť Nitra počas nastávajúceho víkendu? Pozrite si prehľad podujatí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend v Nitre? Tešiť sa môžete na stretnutie maskotov aj koncerty
Zdroj: TASR

STREET WORKOUT JAM KLOKOČINA 2022

sobota, 16. júla, Čajkovského 1, Klokočina

V sobotu sa uskutoční druhý ročník podujatia Street Workout Jam na Klokočine. Registrácia súťažiacich sa začne o 9.00 hodine. Meranie síl odštartuje o 10.30. Súťaží sa bezplatne.

Stretnutie maskotov a transformera

sobota, 16. júla od 9.00 do 19.00 v Kultúrnom centre Zobor

Tento víkend sa budete môcť v Nitre stretnúť s rozprávajúcimi maskotmi zo známych rozprávok. Lákadlom bude aj vystúpenie živého tri metre vysokého Transformera – Bumblebeeho, ktorý má svetelné a zvukové efekty, vie sa prihovoriť a tiež podať ruku.

Akcia je rozdelená na tri vstupy. Jeden vstup trvá 2 hodiny. Prvý vstup sa začne o 9.00 hodine, druhý o 13.00 a tretí o 17.00 hodine. Vstupné pre dospelých je 10 eur na osobu, pre deti do 3 rokov 2 eurá.

Kde je tu námestie?

sobota, 16. júla od 18.00 do 20.00 zraz pred TIC Nitra

V sobotu sa môžete tešiť na ďalšie potulky mestom z dielne Turistického informačného centra v Nitre. Prehliadka dostala názov Kde je tu námestie a jej témou bude urbanistický a architektonický vývin centrálnej mestskej zóny.

Koncert The Beatles v Nitre

sobota, 16. júla od 19.30 do 21.30 na Amfiteátri

Známe hity kapely The Beatles zahrá v Nitre uznávaná slovenská revivalová skupina The Backwards. Kapela je známa vernou interpretáciou nahrávok a prejavu skupiny The Beatles. Zároveň je dvojnásobným víťazom najprestížnejšieho festivalu Beatles revivalov na svete, New York Metro Beatlefest, kde získali 1. miesto v roku 1998 a rovnako prvé miesto v roku 2003, keď sa vrátili obhájiť svoj titul. The Backwards získali ocenenie ako za „najlepší zvuk“ tak aj za „najlepší imidž“. Ich koncertné vystúpenia sú populárne nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v iných krajinách Európy či v Spojených štátoch, kde odohrali koncerty v najväčších mestách dvadsiatich štyroch štátov. Vstupné 17,90 a 28 eur.

Koncert Bijouterrier

sobota, 16. júla od 20.00 do 22.00 v Music a Cafe

Na koncert sa môžu tento víkend tešiť aj fanúšikovia kapely Bijouterrier. Koncert sa začne o 20.00 hodine v Music a Cafe.

Hľadáte program na nedeľu? Nájdete ho na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM