Správy

Na osvieženie vo fontánach ZABUDNITE: Vstup do nich je v Nitre zakázaný

Schladiť sa počas horúčav v mestskej fontáne nie je dobrý nápad. V Nitre je vstupovať do nich zakázané a neriskujete len pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Na osvieženie vo fontánach ZABUDNITE: Vstup do nich je v Nitre zakázaný
Foto: Rastislav Búgel

Vyhľadávanou je najmä počas horúcich dní fontána na Svätoplukovom námestí. Jej úlohou je osviežiť horúci vzduch na rozpálenom námestí.

Mnohých láka trochu sa ochladiť pod striekajúcou vodou, a preto do nej častokrát vstupujú. To by ste však robiť nemali.

Prečítajte si tiež

Zdravotné riziko

„Do fontán nie je dovolené chodiť schladiť sa, a to nielen kvôli pokute, ktorá za to teoreticky môže hroziť. Neodporúčame to ale hlavne kvôli zdravotnému riziku, pretože vo fontánach je zvýšená koncentrácia modrej skalice,“ upozornil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Platí to pre všetky fontány v meste. Voda v nich môže pôsobiť osviežujúco, ale nie je pitná.

„Na osvieženie v horúcich dňoch odporúčame pitníky, ktorých máme po celom meste, a to hlavne v centre Nitry a v mestskom parku, dokopy sedem alebo vodné brány, ktorých je päť,“ dodal hovorca Tomáš Holúbek.

Za priestupok môžete dostať pokutu do výšky 33 eur alebo v správnom konaní do 100 eur.

Močil do fontány

Nakoniec, neraz sú fontány v meste využívané aj na iné potreby ako osvieženie sa. Nechutný prípad riešili koncom júna mestskí policajti.

Muža zachytila kamera pri močení do fontány na Svätoplukovom námestí. „Operátor kamerového systému mestskej polície dve hodiny po polnoci spozoroval na Svätoplukovom námestí muža, ktorý vykonával malú potrebu do vody vo fontáne a neskôr odchádzal preč,“ uvádza sa na webe mestskej polície.

Previnilca dolapili na Mostnej ulici. „Za znečisťovanie verejného priestranstva bola tridsaťštyriročnému Bratislavčanovi uložená bloková pokuta, ktorú zaplatil na mieste. V začiatkoch ranných hodín bolo znečistenie fontány nahlásené zodpovednému pracovníkovi Mestského úradu v Nitre,“ konštatuje mestská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM