Správy

KAM cez víkend? Nitru čaká zraz kamionistov aj stretnutie veteránov

Tešíte sa na víkend? V Nitre si voľné dni budete môcť užiť na zaujímavých podujatiach. Na svoje si prídu aj automobiloví nadšenci.

Ilustračný obrázok k článku KAM cez víkend? Nitru čaká zraz kamionistov aj stretnutie veteránov
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

TRUCK COUNTRY

od 3. do 5. júna na Letisku Janíkovce

V piatok sa v Nitre začína podujatie Truck Country. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 300 registrovaných ťahačov. Súčasťou bude aj spanilá jazda truckov do okolia mesta Nitra. Chýbať nebude hudobný program a súťaže. Vstupné na mieste bude 15 eur.

Celoslovenské stretnutie veteránov a motoristov

3. a 4. júna v Kasárňach pod Zoborom

Prvý júnový víkend si na svoje prídu aj motoristi a nadšenci veteránov. Okrem nablýskaných áut sa môžete tešiť aj na sprievodný program, súťaže a koncerty.

Deň detí v múzeu

sobota, 4. júna od 9.00 do 19.00 v Slovenskom poľnohospodár­skom múzeu

V areáli poľnohospodárskeho múzea na Agrokomplexe v Nitre bude pripravený celodenný program pre deti. Chýbať nebudú jazdy vlakom Nitrianskej poľnej železnice, premávať bude aj detský elektrický vláčik. Pripravená bude aj hra „vandrovka“, tvorivé dielne s modelármi, izba spoločenských hier. Doobeda sa budú hrať športové súťaže. Súčasťou programu bude aj súťaž v tradičnom kosení kosou, ukážka hasičskej techniky, zdobenie medovníkov či opekačka na batôžkový spôsob, drevo a palice budú zabezpečené. Vstup je zadarmo.

Festival medu a regionálnych výrobkov

4. a 5. júna od 13.00 do 17.00 v Botanickej záhrade SPU

V areáli Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity budú pripravené rôzne wokshopy, prednášky a ukážky venované prírode, včelárstvu a medu. Návštevníci podujatia sa dozvedia zaujímavosti o kvetoch, ovocí a bylinkách. Vypočujú si rozprávanie o včelách a budú si môcť pozrieť transparentný ukážkový úľ. Pripravená je tiež ochutnávka univerzitného piva a medových sušienok, fotozóna s kvetinovým zátiším, maľovanie v parku i ukážky aranžovania kvetín, vrúbľovania a množenia. Súčasťou podujatia budú aj Medová ulička a ulička regionálnych výrobkov, kde sa budú prezentovať medy od lokálnych včelárov a produkty od držiteľov značky „regionálny produkt PONITRIE". Chýbať nebude hudobný a detský program, ukážky tradičného kosenia i recyklačné dielne. Vstupné dobrovoľné.

Kosenie pod Zoborom

sobota, 4. júna od 13.00 do 17.00 v Slovenskom poľnohospodár­skom múzeu

Súťažiť v kosení ručnou kosou budú môcť ženy, muži aj deti. Pre súťažiacich budú pripravené políčka o rôznej veľkosti. Kosiť sa bude plocha od 25 m2 pre deti až po 50 m2 pre ženy a od 50 m2 do 100 m2 pre mužov. Registrácia súťažiacich bude prebiehať od 9.00 hodiny. Súťažiť sa začne o 10.00 hodine.

To nie je všetko! Ďalšie tipy na víkendové podujatia nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM