Kultúra

Kniežacie dni aj Nitránsky street food fest: Tipy na TOP júnové podujatia v Nitre!

Fanúšikovia histórie, festivalov, ale aj hudby či dobrého jedla si v júni prídu na svoje. Pozrite si prehľad podujatí, ktoré prinesie tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Kniežacie dni aj Nitránsky street food fest: Tipy na TOP júnové podujatia v Nitre!
Zdroj: Rastislav Búgel

Truck country

od 3. do 5. júna na Letisku Janíkovce

Na letisku v Janíkovciach sa zíde vyše 200 ťahačov. Organizátori pripravili aj bohatý hudobný program. V piatok vystúpia Ontario, Penco & Eifel a Danča, Belasí, Paľo Drapák a o zábavu sa na záver postará DJ Sonic. V sobotu bude program pokračovať. Vystúpia Gladiator, Pengagi, Bubnová show CAMPANA BATUCADA, Neznámi, František a Honza Nedvědi ml. – „Když tátové hráli…“, Cico band & René Rendy a Dj Marcus. Pre návštevníkov sa brány otvoria v piatok o 16.00 hodine. Podujatie je spoplatnené. Na mieste bude stáť lístok 15 eur.

Deň detí v múzeu

sobota, 4. júna od 9.00 do 19.00 v Slovenskom poľnohospodár­skom múzeu

V areáli poľnohospodárskeho múzea na Agrokomplexe v Nitre bude pripravený celodenný program pre deti. Chýbať nebudú jazdy vlakom Nitrianskej poľnej železnice, premávať bude aj detský elektrický vláčik. Pripravená bude aj hra „vandrovka“, tvorivé dielne s modelármi, izba spoločenských hier. Doobeda sa budú hrať športové súťaže. Súčasťou programu bude aj súťaž v tradičnom kosení kosou, ukážka hasičskej techniky, zdobenie medovníkov či opekačka na batôžkový spôsob, drevo a palice budú zabezpečené. Vstup je zadarmo.

Festival medu a regionálnych výrobkov

4. a 5. júna od 13.00 do 17.00 v Botanickej záhrade SPU

V areáli Botanickej záhrady Slovenskej poľnohospodárskej univerzity budú pripravené rôzne wokshopy, prednášky a ukážky venované prírode, včelárstvu a medu. Návštevníci podujatia sa dozvedia zaujímavosti o kvetoch, ovocí a bylinkách. Vypočujú si rozprávanie o včelách a budú si môcť pozrieť transparentný ukážkový úľ. Pripravená je tiež ochutnávka univerzitného piva a medových sušienok, fotozóna s kvetinovým zátiším, maľovanie v parku i ukážky aranžovania kvetín, vrúbľovania a množenia. Súčasťou podujatia budú aj Medová ulička a ulička regionálnych výrobkov, kde sa budú prezentovať medy od lokálnych včelárov a produkty od držiteľov značky „regionálny produkt PONITRIE". Chýbať nebude hudobný a detský program, ukážky tradičného kosenia i recyklačné dielne. Vstupné dobrovoľné.

Nové vína Nitrianskeho kraja

štvrtok, 9. júna od 16.00 do 22.00 vo foyeri Divadla Andreja Bagara

Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj v spolupráci s oblastnými organizáciami cestovného ruchu v kraji pozýva na ochutnávku a prezentáciu kvalitných vín z nášho kraja. Popri vínku si bude možné vychutnať dobroty všetkého druhu, od domácich syrov, až po kvalitnú čokoládu a mangalicové pochúťky. O skvelú atmosféru sa postará živá hudba v podaní LHP muzika. Cena vstupenky je 25 eur. V cene je voľná degustácia vín, degustačný pohár a 3×5 eur kupóny na zakúpenie vína.

Kniežacie dni

11. a 12. júna od 10.00 do 16.00 na Nitrianskom hrade a v podhradí

Počas víkendu 11. a 12. júna sa bude na hrade konať nultý ročník dvojdňového festivalu ranostredovekého života a prezentácie dobovej kultúry. Chýbať nebude Pribina aj s celou jeho družinou, kopec zábavy, ale aj zaujímavých poznatkov z minulosti, šermiarske vystúpenia, aktivity pre deti, ukážky dobových remesiel, lukostreľba, turnaje i veľká bitka, ohňová show, koncerty, dobré jedlo a pitie, ale aj množstvo zaujímavých výrobkov od skvelých remeselníkov. Podujatie organizuje dobový spolok SATYROS. Vstupné sa neplatí.

To nie je všetko! Ďalšie tipy na podujatia v Nitre nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM