Lucia Lauková Správy

K nešťastiu chýbali sekundy: Pohotová reakcia policajta zachránila život dieťaťa

Krystian Dominik Potyrala pracuje ako mestský policajt v Nitre. Jeho pohotová reakcia zabránila nešťastiu.

Ilustračný obrázok k článku K nešťastiu chýbali sekundy: Pohotová reakcia policajta zachránila život dieťaťa
3
Galéria
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Doslova anjela strážneho v ľudskom tele spoznalo malé dieťa, ktoré sa rútilo pod kolesá auta. Hrozivú situáciu si všimol nitriansky mestský policajt, ktorý neváhal a vybehol na frekventovanú cestu, aby zrážke auta s dieťaťom zabránil.

Za hrdinským činom stojí Krystian Dominik Potyrala, ktorý pochádza z poľského mesta Gorlice. Na Mestskej polícii (MsP) v Nitre pracuje od marca 2019.

Dieťa vybehlo na cestu

Počas jeho nedávnej služby v uliciach Nitry zaregistroval maloleté dieťa, ktoré sa pohybovalo bez dozoru dospelého v blízkosti cesty.

„Dieťa sa pomerne veľkou rýchlosťou presúvalo na odrážadle, vybehlo spoza rohu bytového domu priamo na frekventovanú cestu, po ktorej prechádzali motorové vozidlá,“ opisuje udalosti MsP v Nitre.

Navyše, v okolí sa nenachádzal priechod pre chodcov a chodník bol úzky. Vodič by tak mal podľa mestskej polície minimum priestoru a času spozorovať rýchlo pohybujúcu sa osobu a včas zabrzdiť svoje auto, navyše, keď sa jedná o dieťa malého vzrastu.

Konať musel rýchlo

„Mestský policajt začal hlasno kričať smerom k dieťaťu, vybehol na vozovku, aby ho bolo vidieť. Bežiac k dieťaťu mával rukami nad hlavou a fyzicky ho zachytil, aby mu zabránil vojsť na vozovku priamo pod kolesá prichádzajúceho auta,“ uvádza mestská polícia s tým, že vodič tohto auta, napriek svojej rýchlej reakcii, dokázal zastaviť vozidlo až niekoľko metrov za prípadným miestom zrážky.

Za svoj pohotový zásah a záchranu ľudského života bol mestskému policajtovi udelený Čestný odznak. „To že som tak konal, nedokážem presne vysvetliť,“ hovorí ocenený mestský policajt Krystian Dominik Potyrala.

„Konal som a v takýchto situáciách konám vždy automaticky, obzvlášť, keď sa jedná o pomoc živej bytosti. Vždy som bol vedený a vychovávaný najmä rodičmi k ľudskosti, ktorá je pre mňa samozrejmosťou. Hmotné ocenenie, ktoré som dostal, si samozrejme vážim, ale aj tak som bol ocenený ešte priamo na mieste udalosti, a to tým, že dieťa je živé a zdravé,“dodal Krystian Dominik Potyrala.

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

K nešťastiu chýbali sekundy: Mestský policajt v Nitre zachránil malé dieťa
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM