Lucia Lauková Správy

Je tu Deň narcisov: Žlté kvety zaplavili aj ulice Nitry, FOTO

Slovensko si počas Dňa narcisov pripomína pacientov s diagnózou rakoviny. Dobrovoľníci sa vydali aj do ulíc mesta pod Zoborom.

Zdroj: Dnes24.sk

Stovky dobrovoľníkov sa vydali vo štvrtok do ulíc so žltými narcismi. Vhodením dobrovoľného príspevku do ich pokladničky prispievajúci umožnia realizáciu projektov smerujúcich ku konkrétnej praktickej pomoci onkologickým pacientom naprieč Slovenskom.

Ide v poradí o 23. ročník finančnej zbierky Deň narcisov, ktorú organizuje Liga proti rakovine (LPR) na celom Slovensku 11. apríla 2019. V uliciach miest zbierku realizuje takmer 16 000 označených dobrovoľníkov s originálnou pokladničkou.

Označenie dobrovoľníkov

LPR upozornila, že dobrovoľníci budú rozoznateľní na základe niekoľkých znakov, napríklad budú mať na sebe oblečené žlté tričko s logom Ligy proti rakovine s textom „JA SOM“ a číslom.

Okrem narcisov budú mať aj papierovú pokladničku bielej farby s oranžovo – modrou potlačou. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami modrej farby s bielym nápisom Deň narcisov.

Prevencia aj osveta

Z výnosu Dňa narcisov sa pravidelne podporujú aj aktivity v oblasti prevencie a informovanosti verejnosti o predchádzaní onkologickým ochoreniam. Časť získaných zdrojov sa poskytuje i na obstaranie nevyhnutného prístrojového vybavenia nemocničným, zdravotníckym zariadeniam, paliatívnym oddeleniam a hospicom. Finančne sú podporené i menšie občianske združenia pracujúce s onkologickým pacientom či výskum v oblasti onkológie.

V galérii si pozrite fotky z Dňa narcisov v Nitre!

Je tu Deň narcisov: Žlté kvety zaplavili aj ulice Nitry, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM