Lucia Lauková Správy

Je to tu! Svätoplukovo námestie už zdobí vianočný stromček aj stánky, FOTO

Prípravy na najkrajšie sviatky v roku sú v plnom prúde. V Nitre na námestí je už osadený vianočný stromček aj stánky, z ktorých sa čo nevidieť budú šíriť známe vône.

Ilustračný obrázok k článku Je to tu! Svätoplukovo námestie už zdobí vianočný stromček aj stánky, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Od stredy 14. novembra stojí na Svätoplukovom námestí v Nitre vianočný stromček. Tento rok je centrom vianočného mestečka asi 15 metrový smrek z Jelenca.

Prvýkrát sa rozsvieti pri otvorení vianočného mestečka 1. decembra o 18. hodine. Súčasťou otváracieho programu bude tradičný ohňostroj.

Príchod Mikuláša

Vianočné mestečko bude tak ako po iné roky ponúkať suveníry, umelecké a remeselnícke predmety, tradičný punč a rôzne gurmánske špeciality. Mikuláš ho navštívi 9. decembra. Okrem tradičného mikulášskeho sprievodu budú súčasťou podujatia aj ohňová šou a kultúrny program.

Mestečko bude otvorené do 23. decembra. „Pravidelne tu bude po 18. hodine adventný kultúrny program, o ktorý sa postarajú folklórne súbory, hudobné kapely a rôzne umelecké zoskupenia,“ uviedla vedúca odboru kultúry na mestskom úrade Dagmar Bojdová.

Silvestrovská noc

Ako pripomenula, na Svätoplukovom námestí bude živo aj v posledný deň roku počas silvestrovského programu. Jeho vyvrcholením bude novoročný ohňostroj. „Treba pripomenúť, že adventný a vianočný program nepripravilo mesto iba v centre Nitry, ale aj v jednotlivých mestských častiach,“ doplnila Bojdová.

Je to tu! Svätoplukovo námestie už zdobí vianočný stromček aj stánky, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM