Lucia Lauková Kultúra

Jarmok, historický festival i hokejisti na námestí: Čaká nás nabitý víkend v Nitre

Cez víkend to bude v Nitre opäť žiť. Tešiť sa môžete na tradičný Klokočinský jarmok i úplne prvý ročník historického festivalu Kráľovská Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Jarmok, historický festival i hokejisti na námestí: Čaká nás nabitý víkend v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk

Klokočinský jarmok

od 29. do 31. augusta, priestranstvo nad Mikovíniho ulicou

Na Klokočinskom jarmoku nebude chýbať lunapark, atrakcie a kultúrny program. Tešiť sa môžete na hudobné skupiny ako napríklad Dora, Queenmania či orchester Taste of Brass. Súčasťou programu budú aj historické ukážky šermu či ohňová šou. Programom bude sprevádzať Roman Valkovič.

Augustová cyklojazda

30. augusta od 18.30 h, začiatok na Svätoplukovom námestí

Critical Mass Nitra organizujú v piatok predposlednú letnú bicyklovačku. Účastníci sa stretnú na Svätoplukovom námestí o 18:30. Spolu si odkrútia trasu dlhú 12 kilometrov.

Hokejový zápas Nitra – Jastrzebie

30. augusta o 18.00 h, Nitra Aréna

Hokejoví fanúšikovia tu nesmiete chýbať. Vyšehradský pohár pokračuje ďalším zápasom. Nitra na domácom ľade vyzve v piatok o 18.00 poľský klub GKS Jastrzebie.

Manžel a manželka

30. augusta o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad

Romantická komédia – 100 min – Taliansko – 2017 Temperamentná talianska komédia o manželskom páre, ktorý sa po dlhých rokoch spolu ocitá v kríze a smeruje k rozvodu. Po nevydarenom experimente sa však manželia prebudia v tele toho druhého. Pomôže im táto neobvyklá situácia zachrániť manželstvo? Vstupné 2 eur.

Na kolesách proti rakovine s Critical Mass Nitra

31. augusta štart o 12.30, Svätoplukovo námestie, spred DAB

V sobotu sa bude konať cyklo-výjazd s Critical Mass Nitra do Michala nad Žitavou na charitatívne podujatie Na kolesách proti rakovine. Odchod z Nitry spred DAB o 12.30 h, príjazd na miesto 14.00 h, návrat domov cca 18.00/19.00 h.

Blšia Kupecká

31. augusta od 9.00 do 14.00 h, Kupecká ulica

V sobotu sa Kupecká ulica premení na blší trh. Ponúka jedinečnú možnosť prevetrať skrine, šatníky, komory a posunúť ďalej veci, ktoré už neslúžia. Na strane druhej sa dá nájsť niečo, čo sa zíde, alebo čo je potrebné.

Finále slovenskej atletickej ligy

31. augusta od 12.00 h, AC Stavbár

V sobotu sa pod Zoborom bude konať finále slovenskej atletickej ligy. Zúčastnia sa aj atletické hviezdy ako Ján Volko, sestry Velďakove, Marcela Lomnického a veľa ďalších…

Koncert ŠLÁGER MARATÓN GALA

31. augusta od 19.00 h, Amfiteáter Agrokomplex

V Nitre budú znieť legendárne zlaté šlágre. Vystúpia Eva Máziková, Gizka Oňová, Martin Jakubec a Žochári. Vstupné: Sektor A,B,C: predpredaj 5 eur, na mieste 7 eur. Sektor VIP: predpredaj 8 eur, na mieste 10 eur.

Párty Electro Night

31. augusta od 19.00 h, Hidepark

Nitriansky Hidepark bude žiť elektronickou hudbou. Organizátori sľubujú nadupanú párty plná žánrovo neohraničenej elektroniky. Tanečný parket rozvíria svojimi „samplami“ s tučným bass soundom špičkoví slovenskí aj zahraniční producenti EDM. Vstupné 4 a 3 eurá, po 22.00 h 5 a 4 eur.

Kráľovská Nitra

31. augusta a 1. septembra, Mestský park na Sihoti

Nitra sa na prelome mesiacov august – september vráti do čias udelenia kráľovských výsad. Nitriansky mestský park sa počas víkendu 31.8. a 1.9. zmení na veľké stredoveké predmestie. Tešiť sa môžu milovníci histórie i rodiny s deťmi. Návštevníci uvidia profesionálne šermiarske vystúpenia, dobové tance i lukostrelecký turnaj. Lovecký turnaj na koňoch zasa verne zobrazí, ako si šľachtici v stredoveku krátili chvíle na poľovačkách. Kompletný program nájdete v článku Zobor mieri zástup rytierov a princezien: Kráľovská Nitra zverejnila PROGRAM.

Červená čiapočka

1. septembra o 15.00 a o 18.00 h, Hidepark

V podaní divadelného súboru Teatro Tatro. Červená čiapočka je jednou z najznámejších svetových rozprávok a straší deti už viac ako dvesto rokov. Počas predstavenia sa diváci ocitnú v divokom svete rozprávok, v nudnom lese plnom nudných zvieratiek, ale aj vo svete kde áno nie je vždy áno a nie nemusí byť nie. A mucha nemusí byť mucha. Vstupné 10 eur; 7 eur (študenti, dôchodcovia, ZŤP).

Koncert Bruno Walter Symphony Orchestra

1. septembra o 19.00 h, Synagóga

Slávnostný koncert pri príležitosti Európskeho dňa židovskej kultúry 2019. Organizátor: Pressburger Philharmoniker, Freunde der Bruno Walter Musiktage – Priatelia Hudobných dní Bruna Waltera v spolupráci s Mestom Nitra a ŽNO v Nitre. Vstup voľný.

Koncert Geraud Guillemot

1. septembra o 19.30 h, Katedrála sv. Emeráma – Nitriansky hrad

V rámci podujatia Katedrálny organový festival bude mať na Nitrianskom hrade koncert Geraud Guillemot z Francúzsko. Vstup je voľný.

Nakrúcanie promo videa HK Nitra

1. septembra o 15.00 h, Svätoplukovo námestie

Víkend si môžu najmä hokejoví fanúšikovia spríjemniť spolu s ich obľúbeným tímom. Hokejisti HK Nitra pozývajú spolu s Corgim aj celým hokejovým videoštábom na nakrúcanie promo videa klubu HK Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM