Lucia Lauková Správy

Jaguar Land Rover v Nitre zakladá nadačný fond: Slúžiť má na podporu komunít

Počas záverečných prác tohtoročnej dobrovoľníckej akcie oznámila automobilka založenie nadačného fondu. Okrem toho Jaguar finančne podporil dvanásť projektov.

Ilustračný obrázok k článku Jaguar Land Rover v Nitre zakladá nadačný fond: Slúžiť má na podporu komunít
Zdroj: TASR

Nitriansky závod Jaguar Land Rover zakladá v spolupráci s Nadáciou Pontis nadačný fond. Jeho založenie oznámili zástupcovia automobilky a Nadácie Pontis počas záverečných prác tohtoročnej dobrovoľníckej akcie Deň pre Nitru, ktorú firma organizovala v spolupráci s mestom Nitra.

Dobrovoľníci sa činili

V rámci dobrovoľníctva viac ako päťsto zamestnancov automobilky odpracovalo v tomto roku 2200 hodín, v rámci ktorých skrášlili a upravili deväť materských škôl, zariadenie pre seniorov Zobor, priestor futbalového areálu ČFK Čermáň a vonkajšie priestory pri Slovenskej poľnohospodárskej univerzite. Okrem toho sa zapojili aj do projektu Naše mesto, ktoré organizuje každoročne Nadácia Pontis. „Teší nás, že posilňujeme naše aktivity v Nitrianskom kraji. Vďaka Nadačnému fondu Jaguar Land Rover Slovakia v našej nadácii vznikne nová príležitosť na podporu komunít,“ povedal programový riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša.

Grantový program

Podľa slov Miroslavy Remenárovej zo spoločnosti Jaguar Land Rover bol v tomto roku súčasťou aktivít automobilky aj zamestnanecký grantový program, vďaka ktorému získalo finančnú pomoc dvanásť projektov. „Už po tretí raz podnik predstaví aj program zameraný na podporu vzdelávania. Jeho cieľom je nadchnúť deti a mládež pre automobilový priemysel a takto na Slovensku prispievať k výchove novej generácie inžinierov,“ uviedla Remenárová.

Ako pripomenula, v priebehu novembra sa stanú priestory výrobného závodu dejiskom finále tretieho ročníka súťaže Land Rover 4×4. Tímy z desiatich škôl budú môcť preukázať svoje schopnosti pri navrhovaní a výrobe štvorkolesových vozidiel na diaľkové ovládanie schopných zdolať aj testovanie v podmienkach určených pre terénne vozidlá. „V tomto roku sa na Slovensku navyše po prvý raz uskutoční aj Jaguar Primary School Challenge určená pre žiakov základných škôl. Oba vzdelávacie programy umožňujú mladým ľuďom získať nielen praktické skúsenosti, ale vďaka nim môžu lepšie spoznať rôznorodosť kariérnych príležitostí, aké ponúka automobilový priemysel,“ dodala Remenárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM