Lucia Lauková Správy

Internát prijal repatriantov z 12 krajín: Pri ubytovaní pomáha polícia aj vojaci

Od minulého týždňa slúži jeden z nitrianskych internátov ako karanténne stredisko pre krajanov vracajúcich sa zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Internát prijal repatriantov z 12 krajín: Pri ubytovaní pomáha polícia aj vojaci
4
Galéria
Zdroj: TASR

Na vysokoškolskom internáte Zobor je ubytovaných 90 repatriantov z 12 krajín. V priestoroch, ktoré počas školského roka patria študentom, musia kvôli pandémii stráviť štátom nariadenú karanténu.

Prvých ľudí prijali ešte 5. mája. Najviac Slovákov sa vracia z Rakúska, Nemecka, Česka ale aj z Iránu, USA, Talianska, Ruska či Izraelu.

„Pri ubytovaní nám pomáha Policajný zbor SR a Armáda SR,“ uviedol riaditeľ Študentských domovov UKF Peter Hrobár.

Repatriantom sú poskytované ubytovacie služby za prísnych hygienických podmienok na základe prevádzkového poriadku. „Zároveň je všetkým ubytovaným prostredníctvom Univerzitnej jedálne UKF zabezpečené stravovanie 3-krát za deň,“ informoval riaditeľ Študentských domovov UKF Peter Hrobár.

Pri príjme repatriantov asistujú aj dvaja študenti urgentnej zdravotnej starostlivosti. „Študentské domovy UKF zabezpečujú ďalšiu registráciu repatriantov a pravidelné doručovanie zoznamu RÚVZ a HaZZ. Upratovanie zabezpečujeme len v spoločných priestoroch. Do ubytovacích buniek vstupujú len zdravotníci,“ vymenúva riaditeľ univerzitných internátov.

Zabezpečená má byť aj nevyhnutná údržba ubytovacích buniek a nonstop služby na vrátnici. K dispozícii majú repatrianti aj bezplatné wifi pripojenie.

„Snažíme sa ubytovaným repatriantom zabezpečiť aj nevyhnutné nákupy, ktoré si osobne nemôžu zrealizovať,“ dodal Peter Hrobár, riaditeľ ŠD UKF v Nitre.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Internát Zobor sa zapĺňa: Prichádzajú repatrianti z rôznych krajín
4
Galéria
Zdroj: FB ŠD UKF Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM