Lucia Lauková Správy

Ihrisko základnej školy potrebuje obnovu a plot: Namiesto detí tam chodia psíčkari

Vedenie ZŠ Topoľová v Nitre prezradilo viacero návrhov, ako spríjemniť svojim žiakom pobyt v škole. Potrebná bude aj obnova ihriska, na ktorom sa žiaci hrávať nemôžu.

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko základnej školy potrebuje obnovu a plot: Namiesto detí tam chodia psíčkari
Zdroj: TASR

Malá záhradka či nové oddychové zóny by v budúcnosti mohli spríjemňovať vzdelávanie žiakov Základnej školy (ZŠ) Topoľová v Nitre. Škola, ktorá sa zaoberá integráciou detí s telesným postihnutím i poruchami učenia a správania, je podľa jej riaditeľky Heleny Babušíkovej dobre technicky i materiálne zabezpečená. Pred nedávnom radnica zabezpečila aj celkovú rekonštrukciu všetkých budov. „Preto by sme sa chceli venovať aj veciam, ktoré môžu vzdelávanie a pobyt v škole spríjemniť. Radi by sme okrem zriadenia oddychových zón spravili pekne aj revitalizáciu átria a aj keď to nebude celkom jednoduché, bola by som rada, keby sa nám podarilo vybudovať záhradku s nejakými rastlinkami,“ vysvetľuje Babušíková.

Herne a čitáreň

Ďalšou novinkou na škole by časom mohla byť nová čitáreň, pre ktorú však škola najskôr musí nájsť vhodné priestory. Časom by k nim mohli pribudnúť aj nové herne, ktoré by žiaci mohli využívať predovšetkým v zimných mesiacoch. „Vonku by sme ešte okrem toho radi vybudovali aj nové preliezačky. Tie by mohli využívať deti, ktoré navštevujú školský klub,“ hovorí riaditeľka.

Revitalizácia ihriska

Ako pripomína, škola už čoskoro bude potrebovať rekonštrukciu multifunkčného ihriska. Pomohla by jej aj obnova veľkého futbalového ihriska s antukovou bežeckou dráhou. „Tá je žiaľ už celkom zarastená. Rovnako aj ihrisko, na ktorom sú okrem buriny aj jamy. Potrebovalo by novú drenáž, trávnik… Revitalizácia celého ihriska by bola finančne veľmi náročná, náklady si ani netrúfam odhadnúť. V tom by nám musel pomôcť náš zriaďovateľ, ktorým je mesto. Navyše, momentálne je celý areál ihriska neoplotený a pokiaľ nám tam chodia psíčkari venčiť psov, deti tam určite nepustím,“ dodáva Babušíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM