Lucia Lauková Správy

Hudobný odkaz speváka kapely Hex ostáva živý: Zložil aj zvučku pre Divadelnú Nitru

Ne nebi už žiari hviezda speváka slovenskej kapely Hex. Vo veku 46 rokov zomrel Peter „Ďuďo“ Dudák. Jeho hudobný odkaz však ostáva živý.

Ilustračný obrázok k článku Hudobný odkaz speváka kapely Hex ostáva živý: Zložil aj zvučku pre Divadelnú Nitru
10
Galéria

Hudobný svet obletela v stredu 14. augusta smutná správa. Vo veku 46 rokov zomrel po ťažkej chorobe spevák známej slovenskej kapely Hex Peter „Ďuďo“ Dudák. Potvrdil to člen kapely Tomáš Dohňanský.

Od šiestich rokov sa učil hrať na klavír a vyštudoval Vysokú školu múzických umení. S kapelou v tomto roku oslavoval 30 rokov na hudobnej scéne.

Kapela často koncertovala aj v Nitre. Mnohí majú možno v živej pamäti ich vystúpenia na Majálesoch. Tento rok boli súčasťou aj slávností Nitra, milá Nitra.

Prostredníctvom jeho hudobného odkazu si na speváka spomína aj Divadelná Nitra, pre ktorú zložil Peter „Ďuďo“ Dudák festivalovú zvučku.

„Jeho hudobný odkaz však bude znieť navždy. A to aj v podobe zvučky Divadelnej Nitry, ktorú sám skomponoval a nahral. Rezká, dramatická a skutočne namieru ušitá zvučka sa už tradične spája s našim festivalom a s každoročným spotom. Česť jeho pamiatke,“ napísali organizátori festivalu Divadelná Nitra na sociálnej sieti.

Prvý koncert odohrali Hex 17. februára 1990 v bratis­lavskej Petržalke. Odvtedy má kapela za sebou tisícky koncertov, desiatky úspešných hitov, deväť štúdiových, dva výberové albumy a získala mnohé významné hudobné ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM