Lucia Lauková Krimi

Hrozný pohľad: Neďaleko Nitry našli 14 uhynutých myšiakov hôrnych

Prípady uhynutých dravcov v okrese Nitra a okolí nemajú konca. Nitrianski policajti prijali oznámenie o ďalšom hrozivom náleze

Ilustračný obrázok k článku Hrozný pohľad: Neďaleko Nitry našli 14 uhynutých myšiakov hôrnych
4
Galéria

Ďalší prípad úhynu dravcov bol polícii ohlásený vo štvrtok 29. marca. Mŕtve jedince našli pri obci Kolíňany. „Okolo desiatej hodiny prijali nitrianski policajti na tiesňovej linke 158 oznámenie o ďalšom hrozivom náleze uhynutých dravcov. Najskôr sa hovorilo o piatich kusoch myšiaka hôrneho. Po príchode polície na miesto nálezu sa však toto číslo vyšplhalo na 14 ( myšiakov hôrnych),“ informovala nás nitrianska policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Podľa slov policajnej hovorkyne bol na miesto privolaný, okrem vyšetrovateľa PZ a kriminalistov, aj kriminalistický technik. „Obhliadkou miesta nálezu začína vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci pre trestné činy nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov, pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

„Za tieto trestné činy hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 1 až 6 rokov,“ dodala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Upozornenie: Fotografie v priloženej galérii nie sú vhodné pre citlivé osoby!

Hrozný pohľad: Neďaleko Nitry našli 14 uhynutých myšiakov hôrnych
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM