Lucia Lauková Šport Hokej

Hokejový turnaj univerzít pozná víťaza: Študenti z Nitry na medailovej pozícii

Hokejový turnaj univerzít už má svojho víťaza. So svojím tímom sa ho zúčastnila aj nitrianska univerzita, ktorá obsadila medailovú priečku.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový turnaj univerzít pozná víťaza: Študenti z Nitry na medailovej pozícii
Zdroj: Dnes24.sk

Univerzita Komenského Bratislava triumfovala na 4. ročníku Turnaja univerzít SR, ktorý sa vo štvrtok uskutočnil na bratislavskom Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Ružinove. Vo finále si UK poradila s Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka tesne 1:0 a obhájila tak prvenstvo spred roka.

Nitra tretia

Finálovú drámu rozuzlil až gól Filipa Hudeca v tretej tretine. K víťazstvu priviedol Bratislavčanov tréner Igor Tóth, najproduktívnejším hráčom sa stal Martin Kalináč. Tretiu priečku obsadila Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Na turnaji sa predstavilo spolu šesť tímov – okrem medailistov aj Prešovská univerzita, Technická univerzita v Košiciach a Žilinská univerzita.

Zlepšuje sa aj úroveň turnaja

„Podľa toho, čo som videl, a aj po konzultácii s dlhoročným akademickým trénerom Igorom Tóthom si myslím, že úroveň turnaja je z roka na rok lepšia. Tréneri i hráči sú spokojní a my takisto. Doteraz sme mali vždy osem tímov, tentoraz ich bolo šesť, ale podujatie má naďalej svoju kvalitu. Tento projekt sa ukázal ako dobrý, pretože vznikol na základe podnetu zdola od študentov a my sme ich chceli aj takto podporiť. Turnaj má budúcnosť, hokej je na Slovensku stále populárny,“ zhodnotil štvrtý ročník prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) Július Dubovský.

SAUŠ turnaj tradične organizuje v spolupráci s ministerstvom školstva vedy, výskumu a športu, Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), mestskou časťou Bratislava–Ružinov a Ružinovským športovým klubom.

Finále (hralo sa 3×15 min):

Univerzita Komenského Bratislava – Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 36. Hudec

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM