Hokej

Hokejisti HK Nitra sú už na ľade: Tréner mal k dispozícii 22 hráčov, čakajú legionárov

Hokejisti HK Nitra v pondelok odštartovali prípravu na novú sezónu Tipsport ligy s 22 hráčmi, ku ktorým sa ešte neskôr pripojí viacero legionárov. "Corgoňov" čaká deväť prípravných zápasov, v riešení je aj desiaty.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti HK Nitra sú už na ľade: Tréner mal k dispozícii 22 hráčov, čakajú legionárov
Foto: Rastislav Búgel

V pondelok figurovali na tréningu vicemajstra aj viacerí juniori. Mužstvo trénovalo rozdelené na štyri päťky, v bránke boli mladíci Frederik Foltán a Juraj Halo. „Máme svoju cestu, ktorej sa chcem držať. Budeme trénovať menej, ale intenzívnejšie. Začali sme to už v lete a pokračovať chceme aj na ľade. To znamená kombinácia posilňovne s jedným tréningom na ľade. Neskôr k tomuto modelu pribudnú aj prípravné zápasy. Vybrali sme si v tejto sezónu túto cestu, ktorej veríme. K dispozícii máme 13 útočníkov a 9 obrancov, s týmto kádrom sa chceme zodpovedne pripraviť na ligu. Niekedy sa držalo v mužstve 6 útokov, ale viac-menej ste vedeli, s ktorými nebudete počítať. Herné tréningy sú v pláne, ale budú súčasťou jedného bloku,“ vysvetlil tréner HK Nitra Andrej Kmeč.

V pondelok na ľade chýbali legionári Eric Hartzell, Matt Cope, Anthony Luciani, Mitch Versteeg, Judd Blackwater, David Friedmann, Jameson Milam a slovenský útočník Timotej Šille. Tí prídu pod Zobor v najbližších dňoch. „Budú prilietať postupne v priebehu tohto týždňa. Ako prvý má prísť z Ameriky Šille už v utorok, v stredu potom očakávame dvojicu Luciani – Friedmann. Ostatní prídu v ďalších dňoch. Od budúceho pondelka by sme mali mať k dispozícii celý káder. Teraz voľné miesta vypĺňame juniormi,“ skonštatoval pre oficiálnu stránku klubu tréner, ktorý v pondelok oslávil 40 rokov.

Tortou do tváre však nedostal. „Vyzerá to tak, že odídem pokojne domov, je dobré, že sa to tak v kabíne nešírilo,“ dodal.

Nitra má v príprave naplánovaných zatiaľ deväť zápasov, možný desiaty je v štádiu riešenia a mal by sa odohrať 3. alebo 4. augusta. Ak nie, „corgoni“ odštartujú 9. augusta na kvalitne obsadenom turnaji vo Švajčiarsku. Tam sa stretnú so Servette Ženeva, SC Langnau a HC Laussane. Od 22. augusta ich čaká Vyšehradský pohár, na ktorom ich preveria MAC Budapešť, Féhervár AV 19, UTE Budapešť a Miškolc. Prípravu ukončia začiatkom septembra na turnaji v Grazi – Energie Steiermark Trophy, kde si zmerajú sily s fínskym Pelicans Lahti a v zápase o umiestenie nastúpia proti Eisbären Berlín alebo domácemu Graz 99.

Káder HK Nitra na prvom tréningu:


  • brankári: Juraj Halo, Frederik Foltán
  • obrancovia: Jozef Kováčik, Michal Pupák, Branislav Mezei, Matúš Rais, Miroslav Pupák, Peter Ordzovenský, Karol Korím, Filip Kuzma
  • útočníci: Tibor Kutálek, Juraj Šiška, Henrich Ručkay, Daniel Štumpf, Michal Krištof, Matej Paulovič, Radoslav Macík, Andrej Kollár ml., Marek Tvrdoň, Karol Korím, Filip Kuzma, Samuel Rácz, Erik Gugo, Adam Šimurda

Pripoja sa neskôr:

  • brankár: Eric Hartzell
  • obrancovia: Mitch Versteeg, Jameson Milam
  • útočníci: Matt Cope, Anthony Luciani, Timotej Šille, Judd Blackwater, David Friedmann

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM