Hokej

Hokejisti doma pohoreli: Inkasovali štyri góly, nestrelili ani jeden, FOTO

Liptáci prišli do Nitry so snahou potvrdiť dobrý vstup do aktuálneho ročníka. V úvode stretnutia si vytvorili mierny tlak domáci, ale hostí podržal brankár Kislicyn.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti doma pohoreli: Inkasovali štyri góly, nestrelili ani jeden, FOTO
96
Galéria

Zdalo sa, že prví udrú domáci, ale opak bol pravdou. V 10. minúte odviedol dobrú prácu Piatka, ktorý naservíroval puk spoza brány Števuliakovi a hostia išli do vedenia. Hneď o minútu šokoval domácich druhým gólom Róbert Huna – 0:2. Domáci tréneri chceli dať mužstvu impulz a pristúpili k výmene brankárov. Šimbocha nahradil Foltán. Blízko k zníženiu bol v 15. minúte Buček, ale jeho teč skončil iba na brvne.

Druhú tretinu si určite domáci predstavovali inak. Ich úlohou bolo doháňať dvojgólové manko, avšak to sa im nedarilo. Hostia hrali veľmi aktívne, obetavo a robili minimum chýb. Krízu Nitranov ešte viac prehĺbil v 36. minúte presnou strelou na 0:3 Suchý. Corgoni mali pred treťou tretinou čo robiť, aby sa vrátili späť do hry o body.

O plnom bodovom zisku Liptákov azda nikto nepochyboval po tom, čo v 45. minúte nekompromisne prestrelil Kurali v presilovej hre Foltána. Nitranom v zápase nič nevychádzalo a Liptáci zaslúžene brali všetky body za bojovnejší výkon.

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 10. Števuliak (Piatka, Bača), 11. Róbert Huna (Richard Huna), 36. Suchý (Uram), 45. Kurali (Róbert Huna). Rozhodovali: Baluška, Tscherrig (Švajč.) – Šefčík, Gegáň, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2185 divákov

Nitra: Šimboch (11. Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Pupák, Versteeg, Rácz – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Čaládi, Bortňák, B. Rapáč – Pätoprstý, Šiška, Hrušík – Fominych

Liptovský Mikuláš: Kislicyn – Mezovský, Nádašdi, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth, Matej Bača, Korím – Kriška, Rich. Huna, Ró. Huna – Heikkilä, Uhrík, Baranov – Uram, Lichanec, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: “Tento zápas sa pre nás viezol “v duchu” tých predošlých dvoch. Máme problém dať gól z veľkých príležitostí a od toho sa odvíja celý výkon. My sme odohrali v Budapešti a s “dvadsiatkou” zápasy, kde to bolo do poslednej chvíle napínavé. V tomto zápase nám chýbali sily, to bolo cítiť najmä po dvoch inkasovaných góloch, keď sme sa chceli dostať do zápasu. Všade sme boli pomalší a od toho sa odvíjal výsledok.”

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: “My sme sa tešili na zápas v Nitre, pretože posledné zápasy sme hrali v komornej atmosfére. Vedeli sme, že fanúšikovia v Nitre vytvoria dobrú atmosféru, a to sa aj potvrdilo. Sme veľmi spokojní s výkonom. V prvej tretine nás podržal brankár Kislicyn a následne sme strelili dva góly. Z našej strany bolo vidieť nasadenie a zodpovedný výkon. Chlapci plnili to, čo sme si povedali. Bol to jeden z našich najlepších výkonov od začiatku sezóny.

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:4
96
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM