Hokej

HK Nitra už bez Gašparoviča: Podľa klubu sa zachoval ako chlap

Slovenský hokejista Jakub Gašparovič ukončil svoje pôsobenie v HK Nitra. Dôvodom sú zdravotné problémy s kolenom, ktoré ho výrazne limitovali. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Ilustračný obrázok k článku HK Nitra už bez Gašparoviča: Podľa klubu sa zachoval ako chlap
Zdroj: Rastislav Búgel

„V prvom rade sa chceme Jakubovi poďakovať za služby, ktoré za krátky čas odviedol pre náš klub. Snažili sme sa aj spoločne s ním reštartovať jeho kariéru, ale od začiatku prípravy mal zdravotné problémy s kolenom, ktoré mu neumožnili ukázať stopercenentý výkon. Sám tak požiadal o uvoľnenie spod zmluvy. Jeho prístup si veľmi ceníme, pretože to nemusel robiť. Zachoval sa však chlapsky a uvidíme, ako sa v budúcnosti jeho zdravotný stav vyvinie. Jeho čas návratu je zatiaľ otázny, absencia bude asi dlhšia, ale rozišli sme sa v tom najlepšom. V hokejovom živote sa môže stať všeličo, preto určite nevylučujeme, že v budúcnosti budeme znova spolupracovať,“ uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubovú stránku.

Gašparoviť bol jednou z predsezónnych posíl nitrianskeho kádra. Prvýkrát v kariére si v najvyššej slovenskej súťaži vyskúšal pôsobenie v inom ako trenčianskom drese. V nitrianskom nastúpil do prvých dvoch kôl Tipsport ligy, do štatistík sa nezapísal.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Celkovo má na konte 413 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži, v ktorých dosiahol bilanciu 109 gólov a 130 asistencií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM