Lucia Lauková Správy

HK Nitra bude mať štadión v prenájme bezplatne: Mesto zaplatí aj jeho prevádzku

Nitrianski poslanci schválili novú nájomnú zmluvu medzi hokejovým klubom a mestom. Najbližšie štyri roky HK Nitra nájom platiť nebude.

Ilustračný obrázok k článku HK Nitra bude mať štadión v prenájme bezplatne: Mesto zaplatí aj jeho prevádzku
Zdroj: Rastislav Búgel

Mestskí poslanci na decembrovom rokovaní odsúhlasili zmluvu s HK Nitra, ktorou mesto Nitra zapožičia hokejovému klubu štadión na štyri roky, zabezpečí úhradu energií a prispeje na prevádzku štadióna do výšky 150-tisíc eur. Informoval o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Podpora mládeže

Profitovať z toho budú aj mládežnícke kluby. “V prvom rade chcem povedať, že touto zmluvou podporujeme športovanie detí a mládeže. Príspevok vo výške 150-tisíc eur na prevádzku hokejového štadióna bude pokrývať okrem HK Nitra aj 13 mládežníckych klubov, vrátane krasokorčuliarov a klubu Philosophers Nitra. Berieme tým na seba určitú zodpovednosť za podporu mládežníckeho športu. Zmluva je na štyri roky aj preto, aby mal klub HK Nitra pokoj na svoju športovú činnosť. Zároveň prenášame ťarchu za zodpovednosť o štadión na hokejový klub. Touto zmluvou ukazujeme ako nastavovať pravidlá aj pre ďalšie športové kluby,” povedal viceprimátor Daniel Balko.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Transparentnosť financovania

Návrh podľa hovorcu mesta jednomyseľne podporili všetci poslanci mestského zastupiteľstva. “Uvedomujeme si postavenie hokeja v našom meste a myslíme si, že si zaslúži vyššiu pozornosť. Veríme, že prostriedky z prenájmu majetku mesta, ktoré bude zároveň hradiť všetky náklady spojené s prevádzkou tohto majetku, budú využité zmysluplne a najmä na podporu rozvoja tohto športu v Nitre. Samozrejme netreba zabudnúť, že vo financovaní hokeja sa urobil veľký posun k lepšiemu v zmysle transparentnosti,” uviedol mestský poslanec Roman Ágh.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM