Lucia Lauková Kultúra

Habera, Detský festival i námestie plné jedla: Kam vyraziť cez víkend v Nitre?

Tento víkend nebudete vedieť kam skôr skočiť. Nitra ponúkne množstvo koncertov, vystúpení a dobrej zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Habera, Detský festival i námestie plné jedla: Kam vyraziť cez víkend v Nitre?
Zdroj: TASR

Nitránsky Street Food Fest 2019

od 20. do 23. júna, Svätoplukovo námestie

Priaznivci elektronickej tanečnej hudby a jedla sa majú na čo tešiť. Svoje špeciality bude ponúkať 26 predajcov. Hudobné lahôdky budú servírovať nitrianski dídžejovia ako EKG, Jay Jay, Robert Burian, Dj Jancco, Bizzare, Dj Payo, Dj M-2 a Roman Mrázik. Tento rok organizátori mysleli aj na deti, ktorým venovali nedeľný program. Od 15.00 do 18.00 ich zabaví Notový Danny a kúzelník Tristan.

Detský festival

v piatok 21.6. od 12.00 do 20.00 h; v sobotu 22.6. od 10.00 do 20.00 h, Agrokomplex

Atraktívna ponuka zábavy, športových aktivít či hudby garantuje dni plné rodinnej pohody a spoločne strávených chvíľ v detskom svete. Program je prispôsobený všetkým vekovým kategóriám od najmenších detičiek až po tie najstaršie. Dokonca aj tie úplne najmenšie detičky, do jedného roku, sa môžu zapojiť do programu a absolvovať tradičné preteky lezúňov. Tri pavilóny výstaviska ponúknu okrem zábavy aj rôzne workshopy, divadelné či hudobné predstavenia a na svoje si prídu aj gurmáni a vyznávači zdravej stravy. Počas festivalu sa deti stretnú s rozprávkovými postavičkami a užijú sinafukovacie atrakcie, kolotoče a rôzne športové aktivity. Vstupné 12 eur na mieste.

1. Nočná cyklojazda

21. júna od 21.30 h, štart na Svätoplukovom námestí

V jeden z najdlhších dní roka sa cyklisti vydajú na 10 kilometrov dlhú jazdu po všetkých hlavných uliciach centra mesta. O 21.30 štart na Svätoplukovom námestí, presun po Mostnej, Napervillskej, Chrenovskej cez časť Chrenovej späť do centra ku Mlynom, cez obľúbený veľký „kruháč“ pri hyper Tescu späť na Sihoť, kde bude jazda ukončená spoločnou fotkou pred Biskupským hostincom.

Peter Zbranek v Bearded Brothers

21. júna o 19.00 h, Bearded Brothers Bistro

Večer pri rieke sa ponesie na vlnách klavírnej hudby. O zážitok sa postará pianista Peter Zbranek. Koncert sa začína o 19.00 hodine.

Koncert Trilobeat / Ochepovsky project

21. júna o 20.00 h, Hidepark

V piatok si na svoje prídu aj fanúšikovia progrocku, jazzu a popu. Predstaví sa nádejný mladý projekt Trilobeat a rusko-český Ochepovsky project označovaný Českým rozhlasom Jazz za „najväčší objav posledných rokov“. Vstupné 4 eurá, 3 eurá (študent, dôchodca, ZŤP).

EKOFESTIVAL

21. a 22. júna Výstavisko Agrokomplex

Hlavným cieľom festivalu je prezentácia občianskych združení zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska a Rakúska, ktoré sa venujú praktickej ochrane prírody, environmentálnej výchove, ako aj propagácii a aplikovaniu princípov udržateľného spôsobu života. Priestor na prezentáciu ale ponúkne aj firmám či malovýrobcom, ktoré sa ekologickými témami priamo zaoberajú v predmete svojej činnosti. Podujatie bude sprevádzané kvalitným odborným programom prednášok, filmových produkcií a tvorivých dielní, ale aj pestrým programom pre širokú verejnosť a atrakciami pre najmenších návštevníkov.

Koncert Shinters

22. júna o 20.30 h, Music A Cafe

Na koncerte vystúpi domáca nitrianska kapela Shinters a Ladies & Genitals z Michaloviec. Vstupné 3 eurá.

Guláš Cup 2019

22. júna od 14.00 do 18.00 h, Futbalový štadión TJ Kynek

V sobotu sa bude na Kyneku konať súťaž vo varení guláša. Súťaž štartuje o 14.00 h. Vyhlasovateľom je Kaviareň u Faza. Registračný poplatok sa platí 15 eur.

Veľký bazár v Rockovej škole

22. júna od 9.00 do 14.00 h, Rocková škola

Predávať a kupovať sa bude všetko čo už doma prestalo slúžiť a poslúži ešte iným. Pripadne sa len stretnúť s priateľmi pri kávičke či domácej limonáde. Registrácia a info pre predajcov info@rockovaskola.sk alebo 0905 180011.

Itcho Pčelár s kapelou

22. júna od 20.30 h, Bottega Wine & Tapas Bar

O pohodový sobotný večer sa postará aj spevák Itcho Pčelár s kapelou. Tešiť sa môžete na plno známych piesní v jeho podaní.

Flautový chrámový koncert

22. júna o 15.00 h, Kostol sv. Urbana Zobor

V sobotu organizuje Tralaškola Nitra Flautový chrámový koncert v Kostole sv. Urbana na Zobore.Vystúpenie začína o 15.00 hodine.

Basketbalový deň BKM SPU Nitra

22. júna o 12.30 h, Športová hala SPU Nitra

Tešiť sa môžete na zápasy mužov, juniorov, kadetov, či kategórie žiakov. Stretnete sa s trénermi akadémie BKM SPU Nitra, ktorí majú za sebou zaujímavé basketbalové kariéry. Pripravené bude občerstvenie i rôzne súťaže o zaujímavé ceny. Na podujatí uvítajú hráči, tréneri i realizačné tímy všetkých rodičov, malých budúcich športovcov aj širokú basketbalovú spoločnosť.

Koncert HABERA & TEAM 2019 TOUR

22. júna o 20.00 h, Amfiteáter

Fanúšikovia Paľa Haberu sa majú na čo tešiť. V sobotu známy slovenský spevák vystúpi spolu s kapelou Team na nitrianskom amfiteátri. Vstupné je 25 a 30 eur. Brány amfiteátra sa otvoria o 18.00 h.

Bezpečne na prázdniny

22. júna od 14.00 do 17.00 h, Dopravné ihrisko Chrenová

Pripravené budú ukážky práce a techniky Policajného zboru SR, Ozbrojených síl SR, vojenskej polície, záchranárov, profesionálnych a dobrovoľných hasičov, mestskej polície, simulátor prevrátenia, ukážky prvej pomoci, simulácia dopravnej nehody, jazda na dopravnom ihrisku, cyklistický a motocyklistický trenažér. Organizátorom je OZ Bona via, neformálne skupina Tormošani. Projekt Chrenová žije bol podporený Mestom Nitra ( Mením Moje Mesto). Vstup zdarma.

KOZAfest a Jánske ohne

22. júna od 14.00 h, Hidepark

Tento ročník KOZAfestu sa bude niesť v duchu témy udržateľnosť. Počas dňa budú prebiehať zaujímavé prednášky, ako sa dá žiť udržateľne v rámci každodenného života v rôznych oblastiach. Aj tento rok na večerný program nadviažu Jánske ohne v spojení s bubnovačkou. Pri západe slnka sa zapáli slávnostný oheň. Bubnový workshop bude opäť v podaní skvelej školy Rytmika.sk. Vstup zdarma.

Swap na Hideparku

22. júna od 14.00 do 17.00 h, Hidepark

V rámci témy udržateľnosť, sa bude na KOZAfeste konať aj swap – výmena, výmenný obchod. Swap bude mať tento krát viacero kategórií, a to oblečenie, knihy, kuchynské riady, kvetináče a črepníky. Je možné vybrať si ktorékoľvek kategórie a priniesť maximálne 5 kusov. Tie kusy by mali byť nepoškodené, kvalitné, čisté. Také, ktoré sú ďalej použiteľné. Vstup: odporúčaný dobrovoľný príspevok 3 eurá.

Burza exotov a farmárske trhy

23. júna, Agrokomplex

Vstup pre predajcov do priestoru burzy je povolený od 04.00 hod cez bránu B3, kde predajca zaplatí stanovený poplatok. Vstup pre predajcov bez motorového vozidla je sprístupnený cez pokladňu pri pavilóne „G“, ktorá je otvorená od 4.30 hod. Burza je pre verejnosť otvorená od 6.00 do 10.00 hod. cez bránu B2 a taktiež cez pokladňu pri pavilóne „G“. Vstupné 2 eurá.

Piknik VMČ 2 Stretnutie s občanmi

23. júna od 15.30 do 19.00 h, pred Mestským úradom v Nitre

Grilovanie, piknikovanie a hlavne diskusia a registrácia podnetov a nápadov na zlepšenie života v Starom meste. To bude náplňou stretnutia s občanmi. Deti sa môžu tešiť na divadelné predstavenie s názvom „Ministerstvo nápadov“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM