Lucia Lauková Samospráva

Gymnáziá v Nitrianskom kraji sa môžu uchádzať o vyše 2 milióny z eurofondov

V rámci zverejnenej výzvy môžu gymnáziá získať granty v celkovej výške viac ako dva milióny eur. Spolufinancovať projekty bude aj nitrianska župa.

Ilustračný obrázok k článku Gymnáziá v Nitrianskom kraji sa môžu uchádzať o vyše 2 milióny z eurofondov
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlení viac ako 100 000 eur na spolufinancovanie projektov, ktoré majú zlepšiť vzdelávanie na stredných školách. Deväť gymnázií v Nitrianskom kraji sa tak môže uchádzať o nenávratné finančné príspevky zo zdrojov Európskej únie.

V rámci zverejnenej výzvy môžu gymnáziá v Šahách, Nitre, Leviciach, Topoľčanoch, Šali, Štúrove a Želiezovciach získať granty v celkovej výške viac ako dva milióny eur.

„Finančné zdroje sú určené na zvyšovanie čitateľskej, matematickej, finančnej a prírodovednej gramotnosti na gymnáziách. Konkrétnym cieľom výzvy je zabezpečiť žiakom rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu a zlepšiť ich výsledky. Aktivity sú zamerané tak na žiakov, ako aj na pedagogických a odborných zamestnancov škôl,“ informoval Úrad NSK.

V prípade, že školy budú so svojimi projektmi úspešné, budú môcť nenávratné finančné príspevky využiť na tvorbu a inováciu vzdelávacích programov. Tie následne umožnia žiakom získať praktické vedomosti v rôznych oblastiach, či už ide o čitateľskú gramotnosť, matematiku, prírodné vedy, ale aj jazykové a digitálne zručnosti, či podnikateľské a ekonomické myslenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM