Lucia Lauková Šport Futbal

Futbalový talent Andrej Fábry v Nitre končí: Zamieril do českej najvyššej súťaže

V kariére bude šikovný futbalista pokračovať v českej najvyššej súťaži. V súčasnej sezóne odohral za Nitru šestnásť zápasov, pridal sedem gólov a šesť asistencií.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový talent Andrej Fábry v Nitre končí: Zamieril do českej najvyššej súťaže
6
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalové korene rodáka z Topoľčian začínajú vo Veľkých Ripňanoch. Odtiaľ prestúpil do TJ Slovan Zbehy, kde si talen,t vtedy len jedenásťročného Andreja, všimli kompetentní spod Zobora a nasledovalo hosťovanie v Nitre. Po mládežníckych kategóriách to dotiahol až do seniorského tímu. FC Nitra teraz informovalo o záujme Andreja Fábryho prestúpiť do zahraničného klubu.

„Talentovaný mladý tvorca hry prerástol klub, ktorý ho futbalovo vychoval a vo svojej kariére bude pokračovať v zahraničí,“ napísal klub FC Nitra na svojej stránke.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

O šikovného futbalistu podľa FC Nitra prejavili záujem aj slovenské kluby, museli však rešpektovať Andrejovu požiadavku pokračovať v zahraničí.

"Prestup sa nám podarilo úspešne dotiahnuť s prvoligovým českým klubom a účastníkom skupinovej fázy UEFA FK Jablonec,“ píše FC Nitra.

Ponuku českého tímu Andrej Fábry prijal. „Jablonec je kvalitný český klub, ktorý hral európsku ligu, majú výborné mužstvo a hrajú pekný futbal,“ povedal pre FC Nitra, Andrej Fábry. Na Nitru bude podľa jeho slov spomínať v dobrom. „Nitra je moja druhá rodina a dala mi veľa, hlavne čo sa futbalu týka. Na časy pod Zoborom budem spomínať v tom najlepšom svetle,“ dodal Fábry, pre klubový web.

Ako uvádza FC Nitra, A-mužstvo začína prípravu v pondelok 7. januára a či bude prestup Andreja Fábryho jedinou zmenou zatiaľ nie je isté. "Zatiaľ neevidujeme žiadnu konkrétnu ponuku ani na jedného hráča. Skôr by sme prijali posilu do nášho kádra,“ povedal pre klubový web FC Nitra, Marián Valenta.

Foto: ilustračné

Futbalový talent Andrej Fábry v Nitre končí: Zamieril do českej najvyššej súťaže
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM