Lucia Lauková Šport Futbal

Futbaloví fanúšikovia Trnavy a Žiliny mieria do Nitry: Dopravu čakajú obmedzenia

Na štadióne pod Zoborom sa bude odohrávať futbalový zápas medzi Trnavou a Žilinou. Mesto sa chystá na nápor fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví fanúšikovia Trnavy a Žiliny mieria do Nitry: Dopravu čakajú obmedzenia
Zdroj: Rastislav Búgel

V stredu 1. mája futbalisti Trnavy vo finále Slovnaft Cupu vyzvú na nitrianskom trávniku Žilinu. V súvislosti so zápasom upozorňuje mesto na dopravné obmedzenia.

Finále slovenského pohára sa začne prvého mája o šiestej večer, no mesto očakáva trnavských fanúšikov v Nitre už od jednej popoludní. Navyše sa v blízkosti štadióna, v mestskom parku, budú popoludní konať prvomájové oslavy.

Zápas je označený ako rizikový, preto sa naň mesto vopred pripravuje a chystá viaceré bezpečnostné opatrenia. „Našim cieľom nie je iba dohliadať na hladký presun futbalových fanúšikov cez mesto, ale hlavne predchádzať prípadným problémom,“ povedal hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

„Vieme o troch podnikoch v centre Nitry, v ktorých sa budú zhromažďovať fanúšikovia Trnavy. Očakávame aj príchod problémových hooligans. Predpokladáme, že fanúšikovia sa presunú z mesta k štadiónu po Podzámskej ulici. Mestskí policajti budú preto už dnes upozorňovať majiteľov áut parkujúcich v tejto lokalite, aby si v záujme ochrany svojho majetku zajtra radšej odstavili vozidlá niekde inde,“ upozorňuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nápor áut z Trnavy mesto očakáva hlavne na záchytných parkoviskách pri štadióne a pri zápasníckej hale. Ako informoval Tomáš Holúbek, pre trnavských fanúšikov sa predalo 3 200 vstupeniek.

„Pri predpoklade, že jedným autom sa sem privezú traja-štyria fanúšikovia očakávame, že z Trnavy do Nitry príde celkovo 800–1000 vozidiel,“ odhaduje Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Podľa slov hovorcu mesta, vyčlenia trnavským fanúšikom parkoviská pri štadióne aj pri zápasníckej hale. „Od deviatej ráno budeme na tieto parkoviská vpúšťať iba autá Trnavčanov prichádzajúcich na zápas,“ vysvetľuje Tomáš Holúbek, s tým, že ostatné vozidlá budú môcť prechádzať Parkovým nábrežím a Jesenského ulicou, no zaparkovať na parkoviskách v blízkosti štadióna nebudú môcť. „Po zaplnení parkovísk spomínané ulice nebudú prechodné pre žiadne ďalšie vozidlá,“ dodal hovorca Tomáš Holúbek.

Dopravné obmedzenia pod Zoborom pravdepodobne potrvajú do neskorých večerných hodín. Mesto žiada vodičov aby sa obrnili trpezlivosťou a rešpektovali pokyny dopravných policajtov, prípadne organizátorov futbalového zápasu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM