Lucia Lauková Správy

FOTO z rekonštrukcie takmer 80-ročnej ZŠ v Nitre: Potrvá do konca októbra

Základnú školu v Nitre, ktorá čoskoro oslávi 80 rokov od svojho založenia, rekonštruujú. Práce budú pokračovať aj počas školského roka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z rekonštrukcie takmer 80-ročnej ZŠ v Nitre: Potrvá do konca októbra
Zdroj: TASR

Na základnej škole Kniežaťa Pribinu prebieha rozsiahla rekonštrukcia. Zastupiteľstvo v marci tohto roka schválilo prijatie úveru v hodnote tri milióny eur, ktorý sa viazal na financovanie viacerých investičných akcií. Medzi nimi aj rekonštrukciu ZŠ Kniežaťa Pribinu

O rozsahu prác rekonštrukcie nás informoval prednosta Mestského Úradu v Nitre, Igor Kršiak. „Momentálne prebieha rekonštrukcia školy v rozsahu zateplenia fasády, zateplenia strechy a vyregulovania vykurovacieho systému školy. Práce by mali byť ukončené do konca októbra 2016“ uviedol Igor Kršiak.

Rekonštrukciu si vyžadujú aj vnútorné priestory základnej školy. „Tohto času prebieha proces obstarávania zhotoviteľa rekonštrukcie vnútorných priestorov školy, najmä čo sa týka inštalácií elektriny, vody a podobne,“ dodal Igor Kršiak. „Náklady na práce sú 710-tisíc eur,“ informoval nás Igor Kršiak.

Základná škola Kniežaťa Pribinu v Nitre bola slávnostne otvorená v roku 1937 v tom čase, ako Štátna meštianska škola v Nitre. Odvtedy neprešla kompletnou rekonštrukciou.

Fotografie z rekonštrukcie ZŠ Kniežaťa Pribinu nájdete v priloženej galérii!

FOTO z rekonštrukcie takmer 80-ročnej ZŠ v Nitre: Potrvá do konca októbra
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM