Lucia Lauková Kultúra

FOTO, VIDEO: Festival chutí a Drumpoint si v Nitre užili tisícky ľudí

Nitrianske námestie zaplnili tisícky domácich obyvateľov ale i návštevníci. Prilákal ich Festival chutí a bubenícky festival.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Festival chutí a Drumpoint si v Nitre užili tisícky ľudí
41
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Festival chutí Nitrianskeho kraja prilákal pod Zobor na Svätoplukovo námestie tisícky Nitranov a návštevníkov mesta. Gastronomická akcia predstavila regionálne špeciality a pestovateľov, ponúkla ochutnávky gastronomických špecialít a najlepších ročníkových vín, tajomstvá šéfkuchárov siedmich kamenných reštaurácií či street food zónu.

Súčasťou gastrofestivalu bola Jahodová Nitra, oslava sviatku sv. Urbana, Deň otvorených dverí a Deň detí v Divadle Andreja Bagara, aj medzinárodný festival bubnov a perkusií drumpoint. Festival chutí Nitrianskeho kraja spoločne pripravilo mesto Nitra, Nitriansky samosprávny kraj a Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

Obrovský záujem

„Už minulé ročníky ukázali, že záujem návštevníkov o festival je obrovský. Privítali sme návštevníkov nielen z Nitry a nášho regiónu, ale aj z viacerých miest Slovenska a hostí zo zahraničia,“ povedala riaditeľka Nitrianskej organizácie cestovného ruchu Marta Hároniková.

Sezónne špeciality

Tretí ročník gastronomickej akcie predstavil výlučne domácich producentov a menšie značky, nechýbala ani Jahodová Nitra so svojimi sezónnymi špecialitami. Jahody ochutnávali hostia nielen v dezertoch, ale aj v slaných jedlách, šalátoch, dokonca aj v pivnom špeciále pripravenom na toto podujatie. Svoje stany mali na námestí rozložené aj minipivovary a sajdre, ktoré dopĺňalo množstvo menších stánkov s vínom, výberovou kávou, čokoládou, lokálnymi špecialitami.

Zapojilo sa aj divadlo

Divadlo Andreja Bagara v Nitre pripravilo tradičný Deň otvorených dverí a Deň detí. Záujemcovia mohli získať podpisy svojich obľúbených hercov z nitrianskeho divadla, pre deti boli pripravené tvorivé aktivity a dielne. Súčasťou programu bola aj inscenovaná prehliadka Nepovolaným vstup zakázaný a bloky obľúbených piesní z inscenácií divadla, ktoré herci zaspievali pred budovou divadla. Záver dňa spestrila deťom rozprávka Ferdo Mravec.

Nechýbal sprievod mestom

Bubenícke skupiny z Európy či show špeciálnych hostí z Brazílie ponúkol 4. ročník medzinárodného festivalu bubnov a perkusií drumpoint. Celodenný program zavŕšil sprievod mestom, v ktorom nebudú chýbať bubeníci, sambové tanečnice, choduliari, maskoti a vášnivé kubánske rytmy zoskupenia Presion Cubana.

Desiatky fotiek z oboch podujatí nájdete v priloženej galérii!

Zdroj: YouTube.com
FOTO: Festival chutí a Drumpoint prilákal do Nitry tisícky ľudí
41
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM