Lucia Lauková Správy

FOTO: Veľtrh nábytku v Nitre otvoril svoje brány, zaplnil celé výstavisko

Veľtrh Nábytok a bývanie v Nitre oficiálne odštartoval svoj 27. ročník. Každý meter štvorcový plochy výstaviska je obsadený.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľtrh nábytku v Nitre otvoril svoje brány, zaplnil celé výstavisko
81
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí 27. ročník medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre otvorili 7. marca o 10.00 h. Pásku spoločne prestrihli riaditeľ Agrokomplexu Mário Dinga, poslanec NR SR Anton Hrnka, vedúci služobného úradu ministerstva pôdohospodárstva Jaroslav Regec a prezident Zväzu spracovateľov dreva SR Igor Patráš.

Kvality a pestrosť výstavy vyzdvihol aj Igor Patráš. „Výstava Nábytok a bývanie je 27 rokov úspešnou výstavou. To je naozaj fenomén. V stredoeurópskom regióne takú spotrebiteľskú výstavu majú len v Poľsku, ale nie je v Česku ani Maďarsku dokonca ani v Rakúsku,“ povedal Igor Patráš, prezident Zväzu spracovateľov dreva SR.

Vypredané výstavisko

Ako povedal riaditeľ Agrokompelxu Mário Dinga, práve výstava Nábytok a bývanie v Nitre patrí k najsilnejším výstavám. „Máme obsadených 24-tisíc metrov štvorcových plochy, výstava sa odohráva v 13-tich pavilónoch. S potešením musím skonštatovať, že sme úplne plní. Celé výstavisko sme vypredali. Keby sme mali raz také výstavisko tak som presvedčený, že ho vypredáme. Pretože sme mali obrovský záujem vystavovateľov,“ prezradil riaditeľ Agrokomplexu, Mário Dinga.

Exotika z Pakistanu

Vystavujú firmy zo siedmych krajín. Najexotickejším je vystavovateľ z Pakistanu, ktorý prišiel do Nitry prezentovať bytové doplnky ako lampy a rôzne sošky. Súčasťou veľtrhu je aj Fórum dizajnu, kde svoje diela predstavia mladí, ale i skúsenejší dizajnéri. „Tento rok Fórum dizajnu oslavuje 20. výročie a pri tejto príležitosti sa predstavia exponáty, ktoré za tých 20 rokov boli najlepšie,“ dodal riaditeľ Mário Dinga.

V galérii prikladáme fotografie z otvorenia výstavy Nábytok a bývanie v Nitre.

FOTO: Veľtrh nábytku v Nitre
81
Galéria
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM